BALET U HNK ZAGREB

Hrvati poludjeli za Orašarom, pogledajte po kakvim cijenama ljudi preprodaju ulaznice na oglasnicima

 Zeljko Puhovski/Cropix
Na jednom internetskom oglasniku našle su se dvije ulaznice za 2. siječnja koje se prodaju za čak 4200 kuna

Ovaj utorak počela je prodaja ulaznica za baletnu predstavu Orašar Petra Iljiča Čajkovskog, a već dva dana kasnije počele su preprodaje ulaznica. I to po bezobrazno većim cijenama. U zagrebačkom HNK-u se ovaj popularni balet prikazuje od 29. studenog, a karte za većinu izvedbi su već rasprodane.

Na jednom internetskom oglasniku našle su se dvije ulaznice za 2. siječnja koje se prodaju za čak 4200 kuna. Po gotovo šest puta skupljoj cijeni od one koju će trebati izdvojiti oni koji se Orašar odluče pogledati dva dana kasnije kada su ulaznice za lođu 360 kuna za jednu osobu.

- Nekak‘ sam uspio uhvatit dvije karte za ložu nakon par sati refreshanja. Vjerojatno ću ići na balet, ak‘ ne budem premamuran od nove, ali za ovoliko bi se rastavio od njih – napisao je vlasnik ulaznica u opisu na oglasniku.

- Ako ima neko sa debelim novčanikom u međuvremenu, evo ti cijena za uštedu živaca i vremena – njegova je ponuda.

Mjesta se nalaze na prvom katu, a karte šalje mailom "nakon uplate sugar daddyja."

image

Red za kupnju ulaznica za balet Orašar

/Hnk

Za Orašara postoji 19 termina, a sveukupno se prodaje preko 13 tisuća karata. Zbog velikog interesa Zagrepčana, ispred HNK-a su u utorak bili veliki redovi, neki su stigli satima prije otvaranja blagajni, a internetska kupovina je bila još kompliciranija i neizvjesnija jer je stranicu stalno trebalo refreshati kako bi radila jer je i tamo posjećenost bila vrlo velika. U 11:30 sati je Hrvatsko narodno kazalište objavilo da do 20 sati više nije moguće karte kupiti online.

Karte za najatraktivnije datume danas se mogu naći još samo u preprodaji koja se nudi i u različitim Facebook grupama. U onima koje smo pronašli se cijena ne navodi otvoreno, već se vjerojatno dogovara privatno. i to, čini se, vrlo brzo i lako jer se objave vrlo brzo izbrišu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 01:20