IVA HRASTE SOČO

Intendantica HNK u Zagrebu kao delegat Opere Europe sudjelovala na Svjetskom opernom forumu u Los Angelesu

Iva Hraste Sočo

 Goran Mehkek/Cropix
Drugi po redu Svjetski operni forum (World Opera Forum) održao se od 2. do 5. lipnja 2024. u Los Angelesu

Intendantica HNK u Zagrebu, dr.sc. Iva Hraste-Sočo, sudjelovala je kao delegat Opera Europe, najveće europske organizacije opernih kuća, na Svjetskom opernom forumu (World Opera Forum) u Los Angelesu. Nakon što je nedavno izabrana u upravni odbor Opera Europe, intendantica zagrebačkog HNK bila je jedna od troje delegata koji su predstavljali srednjoeuropski kulturni krug na ovom događanju globalnoga značaja, uz kolege iz Njemačke i Poljske.

Drugi po redu Svjetski operni forum (World Opera Forum) održao se od 2. do 5. lipnja 2024. u Los Angelesu i okupio je više od više od 500 sudionika iz 33 zemlje sa 6 kontinenata - intendanata, direktora, ravnatelja, producenta koji su razmijenili pozitivne prakse i svoje poglede o budućnosti operne umjetnosti.

Tijekom različitih tematskih diskusija, razgovora i susreta, razgovaralo se o strategijama potrebnima za vođenje u sektoru izvedbenih umjetnosti, uzimajući u obzir dinamično okruženje i interakciju umjetnosti, političkog okruženja i tehnologije.

U ponedjeljak, 3. lipnja, dr.sc. Hraste-Sočo sudjelovala je na sastanku svih članova upravnih odbora organizacija Opera America, Opera Europa, Ópera Latinoamérica i Udruženja za operu Kanada.

U utorak, 4. lipnja, sudjelovala je kao govornik u debati i panel raspravi na temu razvoja i budućnosti operne umjetnosti kao forme, a u srijedu 5. lipnja u panel raspravi o ulozi i utjecaju opere u razvoju zajednice.

Ovom prilikom, rad HNK u Zagrebu, još jednom je predstavljen na međunarodnoj razini, čime se nastavlja pozicioniranje središnjeg hrvatskog kazališta na svjetskoj kulturnoj mapi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. srpanj 2024 06:47