VEČERA S IDIOTOM

Jedna stvar dijeli ambicioznog menadžera Tibora od uspjeha. Mora pronaći savršenoga gosta za šefičinu mjesečnu zabavu...

predstava ‘Večera s idiotom‘

Predstava će se 9. svibnja izvesti u Kinu Forum, SC Stjepan Radić, a organizirali su i crowdfunding kampanju

"Večera s idiotom" naziv je predstave koja će se 9. svibnja izvesti u Kinu Forum, SC Stjepan Radić. Jedna su od dvije predstave koje ove godine predstavljaju grad Zagreb na državnoj smotri kazališnih amatera koja se održava u Vodicama. Kako navode: "Organizator pokriva dio smještaja, a put ne pokriva uopće tako da smo se odlučili pozvati vas na grupno financiranje (što bi Ameri rekli crowdfunding) od strane vas, naše publike, da biste nam pomogli organizirati i pokriti troškove. Ulaz na predstavu je besplatan, a donacija je dobrovoljna, nije obavezna. Predstava je premijerno odigrana na 47. SKAZ-u ove godine u ožujku, na 27. FZKA dobila je nominaciju za najbolju predstavu u cjelini, a glumac Hrvoje Podobnik je osvojio nagradu ‘Daska koja život znači‘ za glavnu mušku ulogu. Iza nje stoje umjetnička organizacija Točka na I i grupa Točka Utorccom."

image

predstava ‘Večera s idiotom‘

image

predstava ‘Večera s idiotom‘

Prilagodio ju je David Guion, prema originalu Francis Vebera, režiju potpisuje Rebecca Agić. Igraju: Franjo Janeš - Tibor, Hrvoje Podobnik – Drago, Duška Jurić - Tea, Kristian Živčec - Adolf, Nikolina Črnek - Veronika, Izabela Kisić - Anita, Dora Cimić - asistentica, Filip Somek – Milivoj, Valent Horvatek - Sven Muller, Josipa Pranjić - Anđela, Eleonora Jerković – gospođa Muller.

image

predstava ‘Večera s idiotom‘

Sadržaj je sljedeći: "Samo jedna stvar dijeli ambicioznog menadžera Tibora od pravoga poslovnog uspjeha. Mora pronaći savršenoga gosta za šefovu mjesečnu zabavu na kojoj pobjeđuje onaj tko dođe u pratnji ‘najvećeg idiota‘. Tiborova zaručnica Tea to smatra nepriličnim i on odluči propustiti događaj dok ne susretne Dragu, radnika u poreznoj upravi koji u slobodno vrijeme izrađuje slike s prepariranim miševima. U tom trenutku on shvaća da je naišao na svojeg kandidata za večeru. Ne može odoljeti i poziva na zabavu Dragu čije dobre namjere uskoro Tiborov život pretvaraju u niz neprilika, ugrozivši mu važan posao, vrativši njegovu ludu bivšu djevojku natrag u njegov život i otjeravši Teu u naručje drugog muškarca...".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:08