URNEBESNA PREDSTAVA

Kako spojiti Krležu i dosadni talent show? Tri glumca oduševit će vas na premijeri u ponedjeljak

Krleža talent show

 Marta Crnobrnja
U tri eliminacijska kruga u Krleža talent showu natječu se likovi poput Barunice Castelli, Leona Glembaja, Lede..

Neki ih obožavaju i gotovo religiozno prate, dok drugima neopisivo idu na živce.

Riječ je, dakako, o kojekakvim talent showovima koji stvaraju instant zvijezde, a koji su se proteklih godina proširili gotovo svim televizijskim mrežama po uzoru na svjetske franšize.

Malena, ali izuzetno kreativna skupina u samo mjesec dana uspjela je spojiti nešto naoko nespojivo - djela jednog od naših najpoznatijih pisaca svih vremena Miroslava Krleže i parodiju talent showa. Nastala je jednosatna, dinamična i urnebesna predstava "Krleža talent show" čija će se premijera u zagrebačkom kazalištu Knap na Pešćenici održati ovog ponedjeljka u 20 sati.

Predstavu je režirao Igor Baksa, sam je napisao tekst, a sam i glumi, uz poznatu Madu Peršić te Damjan Simić.

Filip Latinovitz, Barunica Castelli-Glembay, student Vidović, Janez i Anka, Leda i Aurel, Leone Glembay, Krešimir Horvat i Laura Lenbach svoj će talent za tragediju pokazati u trima eliminacijskim igrama. Likovi jedan za drugim napuštaju show. Tko će se probiti, a tko propiti do finala?

Galeriji živopisnih likova pridružuju se specijalni gosti show-a: legende Saloma i Michelangelo Bunarroti kao blistavi plesni par, Petrica Kerempuh kao nerazumljivi glazbeni intermezzo, te Puba Fabritzy kao neželjeni pravnički element kojemu nije mjesto na podiju zabavnog show-a.

Zanimljivo je da su na sceni, na kojoj je radila nadarena Marta Crnobrnja, samo tri glumca koji glume deset natjecatelja, pa je, vidjeli smo na generalnoj probi u petak, nevjerojatna moć njihove transformacije, ali i brzina presvlačenja, jer katkad imaju samo dvadesetak sekundi da potpuno promijene kostim i uđu u novi lik. No, ono što je još zanimljivije je što su javnoj probi prisustvovali dječak idjevojčica u završnim razredima osnovne škole. Dovela ih je profesorica.

- Ajme, Krleža - pomislio je dječak kada su mu rekli gdje ide. Nakon što je "umirao" od smijeha tijekom 60 minuta oboje su se složili kako već idućeg tjedna idu u knjižnicu po Krležina djela. Vjerujemo da će premijera izazvati velik interes, te da će predstava imati još mnogo izvedbi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:51