StoryEditor
OMILJENI KUĆNI MAJSTORI

KAZALIŠNA ADAPTACIJA KULTNOG CRTIĆA 'A je to!' počinje igrati u Ludoj kući

ZAGREB – Kazališna adaptacija legendarne čehoslovačke animirane serije 'A je to!', nakon 75 izvedbi u Hrvatskoj i inozemstvu, stigla je na repertoar kazališta Luda kuća. Redatelj i dramaturg predstave je Mario Kovač, a uloge Pata i Mata igraju glumci Asim Ugljen i Marko Cindrić, koji su 2016. za njih nominirani za Nagrade hrvatskog glumišta. Ovu hit-predstavu teatra Nu:Write dosad je vidjelo 25.000 gledatelja, a u "ludilištu" Luda kuća prva izvedba na rasporedu je u nedjelju 9. prosinca u 11 sati.

Uz stilizirani pokret, kakav koristi i stop-animacija vjerno prenesena na daske, predstava ima i bazičan i duhovit zaplet, kao i u originalnom crtiću. Smušeni, ali dovitljivi najbolji prijatelji i susjedi, Pat i Mat oduševe se ljepotama hrvatskog Jadrana gledajući televizijsku reklamu pa odluče krenuti automobilom na more. Predstava je namijenjena svim generacijama i oživljava neke zaboravljene društvene vrijednosti, ponajviše "uradi sam" duh kojeg je nekoć posvud bilo.

U vrijeme instant-rješenja i kupnje gotovih proizvoda kratkoga vijeka trajanja, Pat i Mat – kućni majstori i glavni likovi 'A je to!' – podsjećaju da se kvarovi i poteškoće često mogu popraviti vlastitim rukama, čineći to na maštovit, a u njihovom slučaju počesto i nespretan i kompliciran način, ali uvijek uz vedar i optimističan pogled na život.

Osim svima poznatih glazbenih tema iz originalne serije, skladatelja Petra Skoumala, nagrađivan hrvatski autor scenske glazbe i oblikovatelj zvuka Tomislav Babić ovu je predstavu obogatio novim temama i duhovitim songovima, a Jonny Hoskins, britanski redatelj i profesor glume i scenskog pokreta, glumce je podučio klauniranju po metodi Jacquesa Lecoqa. Likovni identitet potpisuje scenograf i kostimograf Davor Prah, a domaća tvrtka DOK-ING izradila je i pravi pravcati električni automobil nalik onome iz crtića.

Ulaznice za predstavu mogu se nabaviti na blagajni kazališta Luda Kuća u Zvonimirovoj 63, na mjestu bivšeg kina Mosor, od ponedjeljka do petka od 16 do 20 sati ili putem internetskog portala Ulaznice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 16:22