PRIKUPILI SU MILIJUN EURA

Kerekeshi i kolege glumci snimili su ‘Fotografiju stoljeća‘, počinje izgradnja Kulturnog centra u Varaždinu

Kerekesh Teatar

 Kerekesh Teatar/
Fotografijom je službeno započela izgradnja Kulturnog centra Kerekesh teatra u Varaždinu za koju je crowdfunding kampanjom dosad prikupljeno 1,1 milijun eura

Kerekesh teatar i službeno je započeo s izgradnjom svog Kulturnog centra u Varaždinu i svoj važan trenutak obilježili fotografijom dronom, po uzoru na milenijske fotografije Šime Strikomana, s razlikom što su oni svoju nazvali „fotografijom stoljeća“.

Na snimanju su se, kažu iz Kerekesh teatra, okupili brojni poznati glumci i ljudi dobre volje, neki su stigli i iz Njemačke. Svi su oni ispunili tlocrt budućeg Kulturnog centra i fotografirali se.

image

Početak radova

Zeljko Hajdinjak/Cropix
image
Zeljko Hajdinjak/Cropix
image
Zeljko Hajdinjak/Cropix

Inače, izgradnja ovog Teatra jedinstvena je u Hrvatskoj, budući da se potreban novac od siječnja prošle godine prikuplja crowdfunding kampanjom i dosad je prikupljeno nešto više od 1,1 milijun eura koje je doniralo 1872 ulagača. Tim se iznosom ova kampanja svrstava među najuspješnijima takve vrste u Hrvatskoj, a do kraja kampanje ostalo je još 366 dana.

image

Crowdfunding kampanja Kerekesh teatra za varaždinski kulturni centar

Foto: Kerekesh Teatar/
image

Crowdfunding kampanja Kerekesh teatra za varaždinski kulturni centar

Foto: Kerekesh Teatar/
image

Crowdfunding kampanja Kerekesh teatra za varaždinski kulturni centar

Dino Mozek/

Uz zamolbe za donaciju, na stranici crowdfunding kampanje piše da je Kerekesh teatar „najproduktivnije putujuće kazalište u Hrvatskoj bez vlastitog izvedbenog prostora, a svake godine odigra najviše humanitarnih predstava od svih kazališta u Hrvatskoj“.

- Sad mi trebamo vašu pomoć u izgradnji kulturnog centra koji će nakon 27 godina postati vlasništvo Grada Varaždina i ostati na korištenje vašoj djeci, unucima i budućim generacijama – napisali su uz zamolbu za donacije iz Kerekesh Teatra, uz opasku da će biti „vječno zahvalni na velikodušnosti“, donatore počastiti ulaznicama i njihova imena zapisati na zid zahvale. Bez vas nema nas, a nema ni kulturnog centra. Budite uz nas jer gradimo za vas – poručili su iz Teatra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:14