KIPLING U TREŠNJI

KNJIGA O DŽUNGLI KAO MJUZIKL Dječje kazalište priprema ozračje mistične Indije

Predstava u režiji Saše Anočića uključila je veći dio Trešnjinog glumačkog ansambla - tridesetak glumaca igra više od osamdeset različitih uloga, uživo pjeva i svira

ZAGREB - U zagrebačkom Kazalištu Trešnji u nedjelju 30. ožujka premijerno će biti izveden mjuzikl "Knjiga o džungli" u režiji Saše Anočića, nastao prema predlošku slavnog istoimenog klasika dječje književnosti Nobelovca Rudyarda Kiplinga o dječaku Mowgliju kojeg je u šumi odgojila obitelj vukova.

Kako se ističe u najavi, predstava je uključila veći dio Trešnjinog glumačkog ansambla, a u njoj tridesetak glumaca igra više od osamdeset različitih uloga, uživo pjeva i svira. "Priču o malenom Mowgliju, siročiću ostavljenom u šumi kojeg odgoje životinje Trešnja će ispričati uz osebujnu scenografiju koja donosi ozračje mistične Indije i u formi mjuzikla u kojem će jednako uživati djeca školske dobi kao i njihovi roditelji", stoji u najavi.

Mowglija igra Aleksandra Naumov, panteru Bagheeru Ivana Bakarić, medu Balua i zmiju Kaa Mladen Vujčić, a tigra Shere Khana Krunoslav Klabučar. Svi se pojavljuju u višestrukim ulogama, a glumački ansambl još čine Ana Vilenica i Nera Stipičević u alteraciji, Damir Klemenić, Vanda Vujanić Šušnjar, Tvrtko Jurić, Višnja Babić, Hrvoje Barišić, Tena Jeić Gajski, Tony Šestan, Sanja Hrenar, Ranko Stojić, Petar Banda, Božidar Koščak i Đuro Rogina. Skupinu djece u predstavi igraju Jan Bahat, Juraj Dabić, Aska Korda, Tonka Kovačić, Tonka Matejaš, Ira Mateša, Lara Špirk, Mauro Vakanjac, Jan Vasiljević i Lucija Žurić, dok "Pripitomljeni Džungla bend" čine Matija Antolić (Ljenjivac), Neven Šverko (Divlja Svinja) i Radovan Ruždjak (Merkat).

Anočić uz režiju potpisuje i adaptaciju teksta, dramaturgiju i odabir glazbe te, u suradnji s Damirom Klemenićem scenski pokret, zajedno s koreografom Petrom Bandom koreografiju, te sa scenografom Stefanom Katunarom scenografiju. Kostimografkinja je Danica Dedijer, autor glazbe Matija Antolić, a oblikovatelj svjetla Aleksandar Mondecar. Oblikovateljica oglavlja je Tanja Rod, lutke je izradila Gordana Krebelj, kiparski su radovi djelo Zorana Brankovića i Stefana Katunara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 06:31