NOVI PROJEKT OD 6. LIPNJA

LJETNE VEČERI HNK U ZAGREBU Mjesec dana pjevali su po različitim dijelovima metropole, a sad sugrađane zovu u njihov kvart, na Trg Republike Hrvatske

Ljetne večeri HNK u Zagrebu novi je projekt koji će svečano započeti u subotu 6. lipnja u 20 sati ispred zgrade kazališta. Riječ je o inovativnom i atraktivnom programu koji okuplja sva tri ansambla: umjetnike Drame, Opere i Baleta.

- Tijekom dva mjeseca u kojima je bilo zatvoreno kazalište, ne znajući da ćemo ga otvoriti prije kraja sezone, smišljali smo programe na otvorenome. Tako je poslije odlično prihvaćenog projekta HNK u vašem kvartu, kad smo mjesec dana pjevali po različitim dijelovima Zagreba, nastala ideja da naše sugrađane pozovemo u naš kvart, na Trg Republike Hrvatske. Program smo nazvali Ljetne večeri zagrebačkoga HNK i zamislili ga kao interaktivan program. U njemu sudjeluju umjetnici Opere, Baleta i Drame s različitim nastupima u luku od koncerata do performansa. Čini nam se da ovo vrijeme, kad smo izišli iz kuća, trebamo iskoristiti za druženje na otvorenome i uživati ponovno u vrhunskim umjetničkim izvedbama koje Hrvatsko narodno kazalište ovog lipnja nudi i na otvorenom - kaže intendantica HNK Dubravka Vrgoč.

Ljetne večeri HNK u Zagrebu otvorit će scensko-glazbeni događaj "Lipanjska noć" na kojemu će nastupiti zbor Opere Hrvatskoga narodnog kazališta i operni solisti Ivana Lazar, Dubravka Šeparović Mušović, Tomislav Mužek, Davor Radić i Luciano Batinić pjevajući neke od najljepših arija poput "Votre Toast" iz opere "Carmen" ili Duceove "La donna è mobile" iz opere "Rigoletto" te pjesama poput "Domovini i ljubavi" Ivana pl. Zajca ili "O kućo mala" Ive Tijardovića.

Glumci Ksenija Marinković, Franjo Kuhar, Ivan Colarić, Filip Vidović, Dušan Bućan, Barbara Vicković, Mirta Zečević, Slavko Juraga, Jelena Otašević Babić i Silvio Vovk govorit će ulomke pjesama hrvatskih pjesnika poput Vesne Parun, Josipa Pupačića, Dobriše Cesarića, Ivana Slamniga, Irene Vrkljan i dr.

Ulomak iz baletne predstave u nastajanju "Ponos i predrasude", u koreografiji Lea Mujića, izvest će Natalia Kosovac, Iva Vitić Gameiro, Guilherme Gameiro Alves, Balint Rauscher i Andrea Schifano. U koreografiji Leonarda Jakovine, baletni solo "Osam komada za četiri timpana" na glazbu Elliotta Cartera izvest će timpanist Marko Mihajlović i baletni solist Takuya Sumitomo.

Program Ljetne večeri HNK u Zagrebu realizirat će se u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:41