KRAVA NA GRANICI

Lokalni i državni političari su u panici za svoje fotelje, a lov na kravu na granici postaje životno pitanje

Krava na granici

 /Kazalište Komedija
Pretpremijera predstave Damira Lončara održat će se 23. veljače, a probe su u samom finišu

"Lokalni fakin Goldi iz Zagreba, točnije iz Španskog, nađe se igrom slučaja na meti opasnih mafijaša čiju torbu s novcem odjednom ima u posjedu. Da bi se spasio, bježi u selo Gotalovo, tamo ga primaju seljani koji, nažalost, imaju i svojih briga. Pokušavaju uloviti odbjeglu mađarsku kravu, šampionku svih natjecanja koja je, po nekoj nesreći, odlutala preko granice na njihov teritorij. Kako se predsjednik Mađarske slikao upravo s tom kravom, njeno hvatanje je od državne važnosti, usprkos svim poteškoćama. Lokalni i državni političari su u panici za svoje fotelje, a lov na kravu na granici postaje životno pitanje....", ovo je duhoviti zaplet "Krave na granici", nove predstave Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija. Svečana premijera komada autora Vida Baloga, koji se pred publiku vraća nakon hvaljene predstave "Cigle svete Elizabete", najavljena je za subotu 24. veljače.

image

Vanda Winter

Nera Simic

Glumački ansambl čine Damir Lončar (ujedno i redatelj predstave), Jasna Palić Picukarić, Sanja Marin, Davor Svedružić, Vanja Ćirić, Igor Jurinić, Vanda Winter, Igor Mešin, Goran Malus, Saša Buneta, Ivan Glowatzky, Ognjen Milovanović i Željko Duvnjak. Još jedan je to Balogov prikaz Podravine kroz vesele i smiješne događaje, živopisne karaktere i humorne situacije, u koje je uveo i ljubavne intrige jer paralelno se odvija i ljubavna priča Pepe Kefe i Nadšumara kao i Goldija te konobarice Ilone.

image

Jasna Palić Picukarić, 2022.

Lucija Ocko

Autorski tim uz redatelja Damira Lončara, koji potpisuje i dramaturšku obradu teksta, čine scenograf Miljenko Sekulić, kostimografkinja Petra Pavičić te skladatelj Tomislav Babić.

Balog, odličan satiričar, inače je i sam glumac, a kako je i član Komedijina ansambla, dobro poznaje glumce za koje piše, pa je tako određene karaktere, kako objašnjavaju u Komediji, već u samoj ideji prilagodio glumcima koji će ih igrati. Pretpremijera "Krave na granici" održat će se 23. veljače, a probe su u samom finišu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 12:47