MIDNIGHT RADIO

Lovro Juraga, Filip Vidović i Ana Vučak Veljača izveli su horor audio dramu o neobičnom ljubavnom trokutu

Midnight Radio

 Nera Simic/
Aplauz teatar pokrenuo je svoj novi program Koncertnih čitanja dramskih tekstova i malih izvedbenih formi u klupskom prostoru Crnog mačka u Mesničkoj ulici

Aplauz teatar pokrenuo je svoj novi program Koncertnih čitanja dramskih tekstova i malih izvedbenih formi u klupskom prostoru Crnog mačka u Mesničkoj ulici u središtu Zagreba. Kako navode: "Ovaj program poticat će dramsko stvaralaštvo perspektivnih autora mlade generacije koji razvijaju vlastiti autentični izraz i ovim ga putem mogu prezentirati široj javnosti i kazališnoj struci u nadi da će čitanje dovesti do daljnjeg razvoja i inscenacija tekstova. Koncertno čitanje obuhvaća izvedbene forme prikladne komornoj sceni Crnog mačka gdje intimni klupski ambijent pojačava spregu slušatelja i izvođača, kao i potpunu koncentraciju na napisani tekst, uz minimalne režijske intervencije".

17. prosinca u 22,30 sati izvelo se koncertno čitanje dramskog teksta Midnight Radio mlade autorice Dore Golub u režiji Marka Jurage, a u njemu su igrali Lovro Juraga, Filip Vidović i Ana Vučak Veljača. Iz Aplauz teatra navode dalje: "Midnight Radio prvotno je zamišljen i pisan kao horor audio drama, a u takvom je formatu praizveden u žanrovskoj emisiji KRIK Dramskog programa Hrvatskog radija. Verzija drame posebno prilagođena za ovo komorno koncertno čitanje korespondira sa supkulturnim usmjerenjem Crnog mačka, stoga tekst na rubu između Zone sumraka i postmodernog noira pronalazi svoje logično mjesto i vrijeme u ovom alternativnom klubu.

image

Midnight Radio

Nera Simic/

image

Midnight Radio

Nera Simic/

Midnight Radio, pišu:" u središte radnje postavlja neobičan trokut, sastavljen od dvojice mladih autsajdera, autodestruktivnih intelektualaca, i femme fatale iz susjedstva koja postaje objektom žudnje i voajerskih okupacija jednog od njih. Nejasno je međutim što je u tom slučaju fikcija, a što stvarnost te tko je zapravo ta nehotična muza. Pred prvom publikom uz glumačke izvedbe izvedeno je koncertno čitanje ovog suvremenog i inovativnog gotičkog teksta, svojevrsne posvete Nicku Caveu i problematici muza u umjetnosti".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 10:40