PRESTIŽNA NAGRADA

Mada Peršić: ‘Baka se rasplakala kada je čula da sam nominirana za Zlatni Studio‘

Mada Peršić
 Tomislav Krišto/Cropix
Mlada glumica otkriva kako joj je njezina prijateljica Elizabeta Brodić koja je Zlatni Studio osvojila prošle godine, poklonila ukulele

Među nominiranima za najbolju žensku ulogu u kazalištu za prestižnu medijsku nagradu Zlatni Studio jest i naša mlada glumica Mada Peršić, koja je nominaciju zaradila zahvaljujući svojoj ulozi u predstavi "Tosca" Istarskog narodnog kazališta u Puli.

Kaže kako je predstava odigrana samo tjedan dana prije no što su epidemiolozi odlučili zatvoriti kazališta, odnosno odrediti "lockdown".

- Svi smo do posljednjeg trenutka navijali da uspijemo odigrati predstavu. Zahvalna sam što mi je INK pružio ljubav i mogućnost da nastupim u toj predstavi, iako je godina bila vrlo zathjevna. U INK-u sam, zahvaljujuću njima, nastupila u čak tri predstave. Unatoč svemu, uspjeli smo je odigrati, gotovo u posljednji trenutak - kaže Mada Peršić koja je presretna što je ove godine nominirana za nagradu Jutarnjeg lista. Kaže kako je čitava obitelj uz nju, a najviše je sretna baka, koja se čak i rasplakala kada je doznala da joj je unuka nominirana za Zlatni Studio. Unuci je rekla i kako je oduševljena fotografijom koju smo objavili.

Ponosna je na svoje kolege iz Gradskog kazališta Gavella koje su ove godine, unatoč pandemiji i potresu koji ih je pretvorio u "kazalište beskućnik", uspjeli iznjedriti kvalitetne predstave, poput "Zagreb 2020" Filipa Šovagovića i Dubravka Mihanovića te Obavezan smjer Enesa Vejzovića, a sretna je i što je imala prilike raditi u obje te predstave.

No, svi su svjesni kako je za glumce godina koja je na izmaku bila vrlo zahtjevna. Poslova je bilo vrlo malo, pa su svi tražili način da rade na sebi u to, čudno vrijeme. Neki su tako čitali knjige, drugi vježbali kako bi postigli savršenu tjelesnu formu, a Mada je počela učiti svirati - ukulele.

Otkrila nam je kako joj je ukulele poklonila njezina velika prijateljica, glumica Elizabeta Brodić, koja je prestižni kipić osvojila prošle godine, pa se nada da će joj donijeti sreću u našem novom izboru.

image
SPONZORSKA PASICA - ZLATNI STUDIO
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 18:06