Po Mati Matišiću

Magellijev hit ‘Ja sam ta koja nisam‘ dobio nagradu Sterijina pozorja, s ocjenom 4, 72

Zagreb, 060522.
Na fotografiji: Paolo Magelli.

 Tomislav Kristo/Cropix
Ovo je ajznačajniji ex-yu festival i današnji regionalni, a na njemu su sudjelovali su i Ivo Andrić i Branko Gavella.

Sterijina nagrada "Dejan Penčić Poljanski" Okruglog stola kritike za najbolju predstavu jednoglasno je dodijeljena predstavi Zagrebačkog kazališta mladih "Ja sam ona koja nisam" Mate Matišića, u režiji Paola Magellija i dramaturgiji Željke Udovičić. Nagradu publike 67. Sterijinog pozorja za najbolju predstavu dobila je također ZKM-ova predstava "Ja sam ona koja nisam".

Publika ovogodišnjeg 67. Sterijinog pozorja u Novom Sadu, stalnog festivala nacionalne drame i kazališta Srbije, između petnaest predstava u različitim selekcijama pogledala je i ZKM-ovu predstavu, ocijenivši je visokom prosječnom ocjenom 4,72.

Sterijino pozorje ustanovljeno je 1956., a u definiranju statusa najznačajnijeg ex-yu festivala i današnjeg regionalnog sudjelovali su i Ivo Andrić i Branko Gavella.

ZKM-ova predstava prethodno je bila apsolutna pobjednica kazališne kategorije petog Zlatnog Studija Hanza Medije i Jutarnjeg lista, nagrade žirija i publike te najveće medijske nagrade u Hrvatskoj. I dvoje glumaca iz predstave osvojilo je nagradu Zlatni Studio za najbolju žensku kazališnu ulogu (Lucija Šerbedžija) te za najbolju mušku kazališnu ulogu (Filip Nola).q

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:00