StoryEditor
OSRAMOĆENI JAMES LEVINE

METROPOLITAN OPERA POSLALA JASNU PORUKU O NASILJU Slavni dirigent i glazbeni direktor odmah dobio otkaz zbog optužbi za seksualno zlostavljanje

 
James Levine
 Reuters

Njujorška Metropolitan opera u nedjelju je prekinula suradnju s nekadašnjim dugogodišnjim glazbenim direktorom, priznatim dirigentom Jamesom Levineom, s obzirom na istragu o ozbiljnim optužbama za seksualno napastovanje.

Opera je priopćila kako je odlučila djelovati nakon "brojnih optužbi za seksualno napastovanje protiv Levinea koje se odvijalo od šezdesetih do osamdesetih godina prošlog stoljeća, uključujući ranu fazu njegove dirigentske karijere u Metu".

Organizacija je objavila da Levine, Metov glazbeni direktor tijekom 40 godina do umirovljenja 2016., neće biti uključen u nikakve Metove aktivnosti, uključujući dirigiranje predviđeno u tekućoj sezoni.

"U očekivanju rezultata istrage, Met je odlučio djelovati odmah", rekao je glavni menadžer Peter Gelb dodajući da je tu odluku podržalo čelništvo Metova upravnog odbora i izvršnog odbora.

World famous operatic trio Placido Domingo (L) Jose Carreras (3rd L) Luciano Pavarotti (R) salute with conductor James Levine (2nd L) after their concert which kicks off the celebrations for the Soccer World Cup final weekend in front of the Eiffel tower July 10.

PW/AA - RP1DRIFYEQAD
Reuters
Dirigent James Levine s tri tenora - Placidom Domingom, Joseom Carrerasom i Lucianom Pavarottijem
 

Godine 2016. Met je objavio da će se Levine, obolio od Parkinsonove bolesti, povući iz zdravstvenih razloga, ali da će ga se imenovati glazbenim direktorom emeritusom te da će nastaviti raditi u programu razvoja Metovih mladih talenata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. srpanj 2020 22:21