NOVI KOMAD U GAVELLI

Miholjević i Petrić kao majka i sin u nezdravoj simbiozi koja je glavni krivac za njihove ‘Moderne oblike patnje‘

Marko Petrić i Jelena Miholjević u predstavi ‘Moderni oblici patnje‘

 Ivan Brkić
Predstava je nastala u koprodukciji s Ludens teatrom i svoju koprivničku premijeru imala je u prosincu 2022. godine

U petak, 3. studenoga u 19,30 sati, na sceni "Mala Gavella" premijerno će se izvesti predstava "Moderni oblici patnje" Dine Vukelić, u režiji Darija Harjačeka. Predstava je nastala u koprodukciji s Ludens teatrom i svoju koprivničku premijeru imala je u prosincu 2022. godine.

image

Jelena Miholjević u predstavi ‘Moderni oblici patnje‘

Ivan Brkić
image

Anja Đurinović i Marko Petrić u predstavi ‘Moderni oblici patnje‘

Ivan Brkić

Nezdrava simbioza majke, nekad čuvene, a danas zaboravljene voditeljice Irme Valić, i njezina pasivnog i rezigniranog sina, neostvarenog 30-godišnjeg intelektualca Ognjena, u neprekidnom društvu nadrealno fatalne mlade zvijezde TV ekrana, Silvije, pretvara se u intimne noćne more i potisnuta maštanja sa željom (ili izostankom želje?) da se protagonisti drame izvuku iz nametnutog okvira izolacije i postpandemijskog svijeta. Predstava je to o sukobu generacija, od kojih se obje podjednako ne mogu prilagoditi pravilima sistema i "Ugodnog života", kako se zvala ugašena emisija voditeljice Valić.

Potreba za samoponištenjem i opstankom - kako u stvarnosti, na tržištu, pa tako i u bespućima interneta - u međusobnoj negaciji stvara tenziju koja čvrste spone među predstavnicima triju svjetonazora dovodi do ekspresionističkog krika. Drama se pritom fokusira na psihograme triju likova i njihovu nesvakidašnju svakodnevicu, ulazeći u različite oblike i manifestacije tjeskoba i patnji - onih stvarnih, digitalnih i podsvjesnih.

"Moderni oblici patnje" drama je mlade autorice Dine Vukelić koja je prvu izvedbu doživjela 2021. u režiji nagrađivanog redatelja Darija Harjačeka u emisiji Radio atelje, a sad je isti redatelj postavlja na kazališne daske. Scenografiju i režiju potpisuje Dario Harjaček, dramaturginja je Dina Vukelić, kostimografkinja Marita Ćopo, autor glazbe Maro Market, a oblikovanje svjetla potpisuje Zdravko Stolnik.

U predstavi igraju Jelena Miholjević, Marko Petrić i Anja Đurinović.

image

Jelena Miholjević i Marko Petrić u predstavi ‘Moderni oblici patnje‘

Ivan Brkić
image

Jelena Miholjević i Marko Petrić u predstavi ‘Moderni oblici patnje‘

Ivan Brkić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:35