OD ŠEST KANDIDATA

Ministrica kulture potvrdila Vicka Bilandžića na dužnost intendanta splitskog HNK

Vicko Bilandžić

 Jakov Prkic/Cropix
Intendanta je Gradsko vijeće Grada Splita izabralo u redovitom natječajnom postupku na mandat od četiri godine

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek potvrdila je imenovanje Vicka Bilandžića na dužnost intendanta Hrvatskog narodnog kazališta Split, temeljem Zakona o kazalištima, izvijestili su u utorak iz Ministarstva kulture.

Zahtjev za potvrdom dostavljen je Ministarstvu kulture 12. prosinca, nakon što je intendanta Gradsko vijeće Grada Splita izabralo u redovitom natječajnom postupku na mandat od četiri godine.

"Zadovoljni poštivanjem zakonskih odredbi sukladno kojima je proveden natječaj i izbor, novom intendantu splitskog Hrvatskog narodnog kazališta želimo puno uspjeha u njegovom radu na dobrobit splitske kulturne scene i hrvatske kulture u cjelini", poručili su iz Ministarstva kulture u priopćenju.

Splitski gradski vijećnici većinom su glasova u petak, 25. studenoga, na sjednici prihvatili prijedlog Kazališnog vijeća da se za intendanta Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu imenuje Vicko Bilandžić.

Predsjednica Kazališnog vijeća Magdalena Nigoević tada je istaknula je da je Bilandžić pokazao "visok stupanj informiranosti i motiviranosti", da je zaposlen u kazalištu petnaestak godina i da zna kako institucija radi.

Osim toga, u programu je visoko na listu prioriteta stavio digitalizaciju poslovanja i uređenje poslovanja kuće koji su trenutno najveći problemi te drugu scenu kazališta i detaljno opisao rješenje tog problema.

Na natječaj za intendanta splitskoga HNK bilo se prijavilo šest kandidata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:48