TALENTIRANA DAJANA

Mlada glumica iz Peternice: ‘Odmah na početku pritisak! Volim raditi bez fige u džepu‘

Dajana Čuljak

 Cropix
Dajana Čuljak zablistala je kao Beatrice u predstavi ‘Mnogo vike nizašto‘, a nominirana je i za Zlatni Studio

Čini se da iz redateljske radionice Krešimira Dolenčića izlaze samo hitovi. Jer, njegova nova predstava "Mnogo vike nizašto" u zagrebačkoj Komediji dobila je čak dvije nominacije za nagradu Zlatni Studio, za predstavu godine i kazališnu glumicu godine Dajanu Čuljak, koja je zablistala u ulozi Beatrice. Kada smo je nazvali, 31-godišnja glumica iz Pleternice kod Požege, koja je pozornicom počela vladati još u srednjoj školi, nije krila radost zbog nominacije.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

- Lijepo je da se i na ovaj način prizna rad nas umjetnika i uzbudljivo jer glasaju naši prijatelji, obitelj, kolege... Ne očekujem pobjedu, više me veseli druženje s kolegama na dodjeli - bila je skromna, a na nominaciji je čestitala i redatelju: - Čestitam Kreši na nominaciji! Ovo je već drugi put da surađujem s njim u matičnom mi kazalištu i opet smo lijepo surađivali. Slobode u stvaranju imala sam maksimalno i s Krešom mi je lijepo raditi predstavu jer je uvijek energično i zabavno, a to volim.

image

Dajana Čuljak

Neja Markicevic/Cropix/Cropix

"Mnogo vike nizašto" jedan je od najizvođenijih komada znamenitog Williama Shakespearea. Zanima nas je li je bilo strah te je li zadovoljna svojom interpretacijom tog dosta zahtjevnog teksta.

- Odmah na početku pritisak! Super je raditi na nečemu što ti predstavlja izazov, traži da se puno daješ, nema fige u džepu (smijeh). Tijekom procesa, u jednom sam trenutku pogledala film koji je prema tekstu radio Kenneth Branagh i htjela vidjeti kako je to divna Emma Thompson iznijela, ne da bih pokušala kopirati što ona radi, nego radi dodatne inspiracije, da se nahranim tom lakoćom, a opet brzinom i spretnošću. Zadovoljna sam kako je ispalo - kaže.

Glumci često ističu da je komedija možda najteži žanr u tom poslu, jer zahtijeva punu predanost, emocije, psihičku snagu biti smiješan i kad ti do smijeha nije. Dajana, pak, kao da baš voli taj žanr, jer je često u komičnim humorističnim serijama (trenutačno je možemo gledati u "Kumovima") i filmovima.

image

Dajana Čuljak

Biljana Blivajs/Cropix/Cropix

- Svaka vrsta uloge i predstave teška je na svoj način. Sjećam se, dok sam studirala mislila sam da sam cijepljena od toga da igram komediju. Činilo se prezahtjevno i nekako sam osjećala kao da sam u slowmotionu i da promatram vlak koji juri pokraj mene. Međutim, sve se da naučiti ako se ima volje i snage. Puno je tu bilo savjeta, puno trikova kako što izvesti. Zaista sam puno naučila i još uvijek učim, proces je beskrajno zabavan. Sada kad igram komediju osjećam se dobro u vlastitom tijelu i težim toj lakoći postojanja na sceni - objašnjava.

Za kraj nam otkriva i da je vatrena navijačica koja nije propustila niti jednu utakmicu Hrvatske na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru.

- Naravno da sam pratila naše ‘vatrene‘! To se ne propušta! Utakmice sam gledala doma s dečkom i prijateljima, uz pivicu i grickalice, a za doček igrača smo išli na Trg bana Josipa Jelačića. Pjevati i veseliti se s repkom bilo je genijalno, ljubav, pozitivna energija, zajedništvo! Bravo, ‘vatreni‘! - kaže Dajana u iščekivanju glasova svojih obožavatelja za Zlatni Studio.

image
Jutarnji.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 04:14