RIM TIM TAGI...

Mogu li se spojiti ‘Splitski akvarel‘ i Baby Lasagna? Mogu. Pogledajte video

Splitski akvarel

 Screenshot/
Prolomio se spontani aplauz oduševljene publike nakon čega su Perina i njeni mornari nastavili Tijardovićev, 96 godina mlad, splitski evergreen.

Sinoćnja, druga izvedba obnovljenog "Spli‘skog akvarela", omiljene operete Ive Tijardovića, ponovno je napunila gledalište splitskog Hrvatskog narodnog kazališta. Ulaznice za predstavu, za čije se sve izvedbe traži karta više, splitski je teatar poklonio umirovljenicima koji su ih na blagajni preuzeli u manje od dva dana od objave. Veliki adut predstave, pored popularne, svima poznate, Tijardovićeve glazbe, komičnog zapleta i likova Splita od prije jednog stoljeća su i improvizacije kojima su se izvođači ove operete uvijek šalili s aktualnim događajima na veliko veselje publike. U večerašnjoj izvedbi tako su se zboristice i Tonči Banov, tumač komične uloge Zenze Derača, priključili Perini Štramberi (Zorana Kačić Čatipović) i američkim mornarima Johhnyju (Luka Čerjan, Davor Pavić) i Willyju (Filip Luka Gospić, Davor Bojanić) u njihovoj plesnoj sceni te na trenutak imitirali najpoznatiju koreografiju ovih dana u Europi – onu Baby Lasagne i njegove "Rim Tim Tagi Dim". Prolomio se spontani aplauz oduševljene publike nakon čega su Perina i njeni mornari nastavili Tijardovićev, 96 godina mlad, splitski evergreen. Redatelj Krešimir Dolenčić, dirigent Tonći Ćićerić i veliki ansambl glumaca, pjevača, plesača i orkestra HNK Split ponovno su oduševili.

image

Splitski akvarel

/Nemi Bulat

"Spli‘ski akvarel" na programu je i sutra 9. svibnja, te 17. i 18, svibnja. Gledalište je na svim izvedbama rasprodano gotovo do posljednjeg mjesta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 22:11