ODGOVOR ‘VITEZOVIMA‘

Muškarci u Varaždinu klečali za dobar gulaš, fotografije postale viralni hit: ‘Ovo je vrh, svaka vam čast‘

 Facebook
‘Da nije ni preretki ni preveč šarf. Žene danas ne trebaju kuhati, nosimo im gulaš jer ih volimo takve kakve jesu‘

"Muškarci klečali na Trgu Sv. Vinograda i molili da gulaš uspije. Da nije ni preretki ni preveč šarf. Žene danas ne trebaju kuhati, nosimo im gulaš jer ih volimo takve kakve jesu. Puno pusa od Kerekesh Teatra i prijatelja", stoji na Facebook stranici ovog kazališta.

Na telefon smo dobili Jana Kerekeša koji nam je rekao: "To je naša tradicija, okupimo se početkom godine, svi zajedno na vikendici, i uvijek netko od nas kuha. Ove je godine red bio na meni. Sada igramo belu", kaže.

Koliko je klečanje utjecalo na pobjedu u kartanju, a koliko na gulaš, pitamo.

"Moram priznati da mi je gulaš dobro ispao" odgovara.

Jedan od onih koji kleče, pod rukom drži sliku Josipa Broza Tita: "To je bila jedina slika koju smo našli u vikendici, željeli smo i hrvatsku zastavu" kaže dalje naš sugovornik.

image
Facebook

Komentari su brojni: "Za to vredi klečat, fino zgleda, dobar tek dečki", "Znači ovo je vrh, ljudi svaka vam čast"...

Kerekesh Teatre vode u Varaždinu naš sugovornik Jan Kerekeš, te Dina Rain i Ljubomir Kerekeš.

image
Facebook

Referenca je to na muškarce koji kleče svakog prvog u mjesecu, a koji su rekli da "miroljubiv i apolitičan događaj u Zagrebu organizira bratstvo "Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina", a među ostalim mole da "za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru, "za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova, "za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu", što su neke od točaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:16