KINO SC

NAJTUŽNIJI KOMAD. IKAD. Umjetnički kolektiv Kik Melone obilježava 10 godina djelovanja

 Marko Gutić Mižimakov& Jasen Vodenica

Umjetnički kolektiv Kik Melone svojih 10 godina djelovanja na hrvatskoj i međunarodnoj sceni suvremene izvedbene umjetnosti obilježit će multimedijalnom predstavom Najtužniji komad. Ikad. / The Saddest Piece. Ever.

Odabir teme u radikalno intimnoj emociji tuge, za obljetničku predstavu otvara mogućnosti konceptualizacije izvedbe i autoreferencijalnih pitanja o strategijama i smislu izvedbe, o suradnjama i zajedništvu, o odgovorima na sveprisutni osjećaj tragičnosti suvremenog trenutka i raspadanju svijeta kakvog znamo.

Riječima autorskog tima (Silvia Marchig, Iva Nerina Sibila, Marko Gutić Mižimakov, Umberto Lancia i Jasen Vodenica): "U nekad impresivnoj dvorani Kina SC, danas tužnoj ostavštini tih boljih vremena u kojima je umjetnost bila vrednovana kriterijima mimo onih tržišnih, nalaze se izvođači Najtužnijeg komada. Ikad. Njihova tijela, uronjena u opustjelost prostora, iščekuju Vaša. Njihova srca znaju da je tuga jednadžba gubitka nečeg važnog i dragog uz svijest o kontinuitetu egzistencije, kao i o vlastitoj konačnosti. Njihovi zubi sjaje se pod svjetlima reflektora, dok se smiju sudbini u lice..."

Tekstovi korišteni u nastajanju i izvedbi ove predstave potiču iz pera triju književnika/ica: kontroverznog američkog pjesnika i pisca CAConrada, francusko-američke književnice, feministkinje, teoretičarke i aktivistice Monique Wittig te američke pjesnikinje Anne Sexton, jedne od prvih autorica koje su na velika vrata u američku književnost, a napose u liriku, uvele tzv. žensko pismo i "žensko" pitanje uopće.

Premijera predstave održat će se 24. listopada u Kinu SC u 20 sati, a reprizna izvedba 25. listopada. Ulaz na premijeru moguć je isključivo uz pozivnicu. Ulaznice mogu kupiti na blagajni Teatra &TD, 11-13 sati te dva sata prije početka predstave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 01:06