NAJVAŽNIJA AMERIČKA KAZALIŠNA NAGRADA

Najveći favorit za 'Tonyja' je Neil Patrick Harris ulogom transseksualca u "hrvatskom" bendu

 Getty
Najviše nominacija otišlo je crnoj komediji 'A Gentleman’s Guide to Love & Murder', a 'Staklena menažerija' Tennesseeja Williamsa nominirana je po prvi put u svojoj dugoj povijesti

Najviše nominacija za najvažnije američke kazališne nagrade Tony osvojila je komedija "A Gentleman’s Guide to Love & Murder" Roberta L. Freedmana i Stevena Lutvaka koja je nominirana u deset kategorija.

Drugi ozbiljan izazivač s osam nominacija je mjuzikl Hedwig and the Angry Inch u kojem Neil Patrick Harris (proslavio se ulogom Barneyja Stinsona u seriji 'Kako sam upoznao vašu majku') tumači glavnu ulogu transseksualca Hansela iz istočne Njemačke koji se zaljubio u američkog vojnika i želi s njim otići u Ameriku. No, da bi ušao u zemlju kao "supruga", uzeo je putovnicu majke Hewdige i pokušao je promijeniti spol, ali mu nakon neuspjele operacije ostane visuljak među nogama, '“ljutiti inč“, kako naziva i svoj bend okupljen u – hrvatskom (!?) 'drag' baru. Harris je s tom ulogom najozbiljniji pretendent za Tonyja za glavnu ulogu u mjuziklu.

Sedam nominacija za 68. nagrade Tony osvojila je 'Staklena menažerija' Tennesseeja Williamsa, predstava koja usprkos statusu klasika nikad nije bila nominirana za Tony. U borbi za Tonyja našli su se još i Woody Allen, mjuzikli „Rocky“ i „Mostovi okruga Madison“. Nagrade će biti dodijeljene na svečanosti 8. lipnja.

Popis nominacija nazali se na službenim stranicama Tony Awards .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 12:28