HELENA MINIĆ MATANIĆ

NAŠA POZNATA GLUMICA DALA OTKAZ 'Nije bilo sluha u profesionalnom smislu i za mene kao majku s dvoje djece, trenutno sam na ulici, nemam angažmana'

Glumica Helena Minić Matanić
 Neja Markicevic / CROPIX

Helena Minić Matanić nije više članica ansambla Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula.

- Dala sam otkaz par dana prije Božića. Žao mi je, ali mislim da nije bilo sluha u profesionalnom smislu i za mene kao majku s dvoje djece tako da sam trenutno na ulici, kaže Helena Minić Matanić i dodaje da nije dobila novi angažman, javlja Glas Istre.

Objašnjava i da pri njezinom odlasku iz INK nije bilo konflikta, nego su se 'jednostavno tako stvari razvijale'. Podsjeća i da je s 1. listopadom prošle godine istekao ugovor o glumici Lani Gojak koja je u INK bila zaposlena od 1. listopada 2008. godine.

Helena Minić Matanić na pitanje Glasa Istre o svojim budućim profesionalnim planovima kaže da ih trenutno nema.

- Na 'tržištu' sam pa ću vidjeti. Iskreno, žao mi je da se sve to tako događalo jer provela sam u Puli nekih devet, devet i pol godina i zaista sam zahvalna što mi je pružena prilika da se razvijam, da radim, i mislim da sam bila stvarno marljiva. Da sam mogla dati više u određenim trenucima, dala bih još više. Trudila sam se cijelo vrijeme afirmirati kazalište kao kuću našeg grada i kao kuću cijele naše države. Žao mi je da je to tako završilo. To jest moj odabir, nitko me na nije prisiljavao na sve to, ali tako sam odlučila u ovom trenutku, kaže Helena Minić Matanić, pulska glumica.

- Došlo je do sporazumnog raskida ugovora o radu s glumicom Helenom Minić Matanić na njezin osobni zahtjev. Još za vrijeme porodiljnog dopusta umjesto Helene Minić Matanić zaposlen je glumac Luka Mihovilović. Umjesto Lane Gojak nismo primili nikoga, kratko je Glasu Istre odgovorila ravnateljica INK Gordana Jeromela Kaić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 04:14