SUBOTA, NEDJELJA I PONEDJELJAK

Nedjeljni ručak u domu obitelji Priore okuplja tri generacije koje žive pod istim krovom... nova predstava u Kerempuhu

Subota, nedjelja i ponedjeljak

 Luka Dubroja/
Predstava istražuje dinamiku obiteljskih odnosa i društvenih normi, a na scenu ju, u dramatizaciji i dramaturgiji Željke Udovičić Pleština, postavlja redatelj Paolo Magelli

U Satiričkom kazalištu Kerempuh, u ponedjeljak 25. rujna u 20:00 sati održat će se premijera predstave "Subota, nedjelja i ponedjeljak", remek-djelo Eduarda de Filippa, talijanskog dramatičara, redatelja i glumca. Predstava istražuje dinamiku obiteljskih odnosa i društvenih normi, a na scenu ju, u dramatizaciji i dramaturgiji Željke Udovičić Pleština, postavlja redatelj Paolo Magelli.

U nizu komičnih situacija koje se događaju tijekom jednoga vikenda, predstava nam otkriva različite poglede na partnerske odnose, brak, karijeru i život sam. Iako je ova drama napisana prije mnogo desetljeća, njezine teme, kao što su analiza života u zajednici, nedostatak prave komunikacije, traženje ravnoteže između poslovnih obveza i privatnoga života, položaj žene u društvu koji traži promjenu, generacijske razlike – i danas su itekako relevantne.

image

Subota, nedjelja i ponedjeljak

Luka Dubroja/

Kroz humor i satiru, ali i dozu sjete i tuge, predstava oslikava univerzalne aspekte međuljudskih odnosa i pruža prigodu za razmišljanje o vlastitim prioritetima i vrijednostima u ovom našem ubrzanom svijetu.

Nedjeljni ručak u domu obitelji Priore okuplja tri generacije koje žive pod istim krovom. Tu je djed, zatim roditelji, djeca, njihovi partneri, teta, nećak, susjedi i drugi nezvani ili pak zvani gosti – plejada likova čija nas šarolikost uvodi u bogat i često turbulentan svijet razgranatih obiteljskih i inih odnosa dok se prepliću niti njihovih sudbina i međusobnih veza.

image

Subota, nedjelja i ponedjeljak

Luka Dubroja/

Glumački ansambl vješto razotkriva slojeve života svojih likova, otkrivajući nam njihove tajne, strahove, ambicije i snove. U tome mediteranski glasnom ali ipak intimnom okruženju otkrivaju se univerzalne istine koje nas sve povezuju kao što je prirodna želja za ljubavlju, razumijevanjem i pripadnošću.

U predstavi igraju: Linda Begonja, Mia Anočić-Valentić, Dražen Čuček, Filip Detelić, Igor Jurinić, Vilim Matula, Josipa Anković, Anita Matić Delić, Matija Šakoronja, Marko Makovičić, Hrvoje Kečkeš, Branka Trlin, Vedran Mlikota, Damir Poljičak, Ana Maras Harmander, Davor Kovač i Karlo Mlinar.

image

Subota, nedjelja i ponedjeljak

Luka Dubroja/

Glazbu za predstavu skladali su Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle. Scenografiju potpisuje Miljenko Sekulić, kostime Marita Ćopo, autor video projekcija je Ivan Marušić Klif, oblikovatelj svjetla Aleksandar Čavlek, asistent redatelja Max Foretić, a koreografkinja za ples mambo Tamara Despot.

Nakon premijerne izvedbe, predstava je na rasporedu 26. i 27. rujna te 13., 17. i 28. listopada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. studeni 2023 19:46