SKAZ U KNAPU

Neki od njih mogu uz bok profesionalcima: Ove zagrebačke amatere definitivno vam se isplati doći pogledati

Kulturni centar Peščenica, kazalište KNAP

 Damir Krajac/Cropix
Ulaz na sve predstave za publiku je slobodan, a ulaznice se mogu podići na blagajni kazališta pola sata prije predstave

Ovogodišnji, 48. Susret kazališnih amatera Zagreba (SKAZ), koji će se održati od 9. do 22. ožujka 2024. u Centru KNAP, donosi čak 34 amaterske predstave, a među već poznatim i dokazanim skupinama je i nekoliko novih.

Zagrebačka scena kazališnih amatera i Centar KNAP jednom godišnje organizatori su Susreta kazališnih amatera Zagreba i Festivala zagrebačkih kazališnih amatera.

SKAZ predstavlja cjelovit uvid u zagrebački kazališni amaterizam, a prosudbeno povjerenstvo SKAZ-a odabire najbolje predstave za Festival zagrebačkih kazališnih amatera, koji će se održati 25. i 26. ožujka u Kazalištu KNAP.

Ulaz na sve predstave za publiku je slobodan, a ulaznice se mogu podići na blagajni kazališta pola sata prije predstave.
U žiriju su Boris Kovačević, redatelj i dramaturg, Katarina Arbanas, glumica i Lucija Klarić, dramaturginja, kritičarka i dramska pedagoginja.

Predstave izabrane za Festival zagrebačkih kazališnih amatera prihvaćaju se kao isključiva predselekcija za državni festival (64. FHKA) u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, koji će se održati u Vodicama od 10. do 12. svibnja te od 17. do 19. svibnja.
Skupine koje za 64. FHKA prijavljuju predstave pučkog dramskog izričaja, ujedno ulaze i u selekciju za 3. Festival hrvatske pučke drame (FHPD) koji će biti održan od 4. do 6. listopada u Murskom Središću.

Detaljan raspored nalazi se na mrežnim stranicama KNAP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 03:56