SPORAZUMNI RASKID

Nenni Delmestre dala ostavku u HNK Zagreb: ‘Zahvalna sam na podršci, odlazim zbog osobnih, obiteljskih razloga‘

Nenni Delmestre

 Nikola Vilic/Cropix
‘Osobito sam ponosna što smo u Tonskoj uspjeli stvoriti sada već prepoznatljivu malu scenu, prostor kazališnog autorstva i eksperimenta‘

Nenni Delmestre zbog osobnih i obiteljskih razloga se od 10. lipnja 2024. povlači s dužnosti ravnateljice Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, a suradnja je sporazumno raskinuta.

Kako je napisala: "Od samog početka mandata, zadala sam si kao cilj postavljanje suvremenih hrvatskih i svjetskih dramskih tekstova te stvaranje prostora za nova redateljska čitanja klasike na sceni HNK. Isto tako, bilo mi je važno otvoriti vrata i osigurati uvjete za kvalitetan rad redateljima i redateljicama mlađe generacije. U prethodne dvije sezone, postavili smo jedanaest premijernih naslova, od kojih su neki nagrađeni Marulom i Nagradom hrvatskog glumišta. U svaku od predstava sam ušla s punom vjerom i povjerenjem u redateljsko čitanje, autorski tim i glumački ansambl. Osobito sam ponosna što smo u Tonskoj uspjeli stvoriti sada već prepoznatljivu malu scenu, prostor kazališnog autorstva i eksperimenta. Zahvalna sam intendantici, glumačkom ansamblu te svim suradnicima u kazalištu na podršci koju sam uživala. Novom ravnatelju želim uspješan nastavak vođenja Drame HNK u Zagrebu, kvalitetne predstave i osvajanje novih kazališnih teritorija, izjavila je Nenni Delmestre u kratkom priopćenju.

Intendantica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Iva Hraste-Sočo, kažu iz HNK, zahvaljuje gospođi Delmestre na dosadašnjem radu i uloženom trudu u obnašanju dužnosti ravnateljice Drame.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. lipanj 2024 13:33