BIVŠI PARTNERI

NOVI BANDIĆEV UDAR NA HASANBEGOVIĆA Smijenio ga s još jedne funkcije, čelnik Neovisnih za Hrvatsku: 'Nisam iznenađen'

 Goran Mehkek / CROPIX
 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odlučio je smijeniti Zlatka Hasanbegovića iz Neovisnih za Hrvatsku s dužnosti člana Kazališnog vijeća Hrvatskoga narodnog kazališta Zagrebu.

Hasanbegović je na to mjesto imenovan nakon lokalnih izbora 2017. godine kada je postalo jasno da će Bandić ući u suradnju s Neovisnima za Hrvatsku.

Nakon što su Neovisni krajem prošle godine odlučili glasati protiv proračuna za 2019. godinu, koalicija se raspala, a Bandić je odlučio razriješiti sve članove Neovisnih iz upravnih vijeća različitih kulturnih i obrazovnih. Posljednji Neovisni koji se zadržao na poziciji bio je upravo Hasanbegović, o čijoj će smjeni odlučit će Gradska skupština na sjednici 26. veljače.

Hasanbegovića smjena, kako je kratko rekao za Jutarnji, nije iznenadila.

- Skupština imenuje, skupština razrješuje – bio je njegov komentar.

Umjesto Hasanbegovića, kao predstavnik Grada Zagreba uz Duška Ljuštinu, bit će profesor i glumac Mladen Čutura.

Podsjetimo, Republika Hrvatska i Grad Zagreb suosnivači su HNK u Zagrebu, a statutom Kazališta propisano je, među ostalim, da Kazališno vijeće ima sedam članova od kojih dva člana imenuje ministar kulture, dva člana predstavničko tijelo Grada Zagreba, dva člana biraju se iz redova zaposlenih kazališnih umjetnika, a jedan član bira se iz redova svih zaposlenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:35