KAZALIŠTE ŽAR PTICA

Održana premijera mjuzikla koji promiče zdrav stil života kod najmlađih, stigla i prva dama Hrvatske

Milanka Čolović i Sanja Musić Milanović
 Maja Jurovic/CROPIX
Mjuzikl ‘Mama, ja sam pozelenio!‘ realiziran je u suradnji s projektom ‘Živjeti zdravo‘, koji vodi supruga predsjednika RH

U četvrtak navečer u zagrebačkom Gradskom kazalištu Žar ptica premijerno je izveden mjuzikl "Mama, ja sam pozelenio!" u režiji Marijane Matoković, koji govori o zdravoj prehrani i redovitoj tjelesnoj aktivnosti kao prevenciji prekomjerne tjelesne mase i debljine. Komad u kojem igraju Bojan Jambrošić, Vesna Ravenšćak Lozić, Dunja Fajdić, Petar Atanasoski i Bogdan Ilić realiziran je u suradnji s projektom "Živjeti zdravo" Službe za promicanje zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

image
Mjuzikl 'Mama, ja sam pozelenio!'
Maja Jurovic/CROPIX
image
Mjuzikl 'Mama, ja sam pozelenio!'
Maja Jurovic/CROPIX

- Bojan je sasvim prosječan dječak u sasvim prosječnoj školi, koji vodi sasvim prosječan život. Najviše se druži s Robertom i Zoranom. 'Omiljeni sport' trojice dječaka je bježanje s nastave tjelesnog, kako bi odjurili u zavodljivu obližnju pekarnicu, gdje se natrpavaju nezdravom brzom hranom...

Bojan bi zapravo htio okusiti i malo zdravog života, pogotovo zato što se njegova simpatija Sanja zdravo hrani i redovito vježba. Ali kako nema kondicije pratiti Sanju, on se počne osjećati loše, toliko loše da mu zatreba i dijagnoza otkačene doktorice.

image
Gorana Marin
Maja Jurovic/CROPIX
image
Lucia Stefania Glavich Mandarić
Maja Jurovic/CROPIX
image
Ana Maras Harmander
Maja Jurovic/CROPIX
image
Davor Meštrović, Marija Sekelez i Drago Utješanović
Maja Jurovic/CROPIX

Zbunjeni Bojan ni sam ne zna što bi trebao napraviti, kako promijeniti životne navike koje ima sa svojim prijateljima i roditeljima, a s druge strane kako 'osvojiti' Sanjino srce - ovako su u Žar ptici opisali mjuzikl.

Na zagrebačku premijeru stigla je i prof. dr. sc. Sanja Musić Milanović, dr. med., spec. epidemiologije, ujedno i voditeljica projekta "Živjeti zdravo". U mjuziklu su uživale i glumice Ana Maras Harmander, Gorana Marin, Ana Begić Tahiri, televizijski voditelj Davor Meštrović i brojni drugi.

image
Milanka Čolović i Sanja Musić Milanović
Maja Jurovic/CROPIX
image
Sanja Musić Milanović i Drago Utješanović
Maja Jurovic/CROPIX
image
Zoran Pribičević s kćeri Elenom
image
Ana Begić Tahiri s kćeri Lanom
image
Amanda Prenkaj s kćeri Zitom i Dora Fišter Toš sa sinom Andrejem te kćeri Julijom
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 11:27