'APEL NA BLUDNE RADNJE'

OGLASILI SE IZ NACIONALNE KUĆE: HNK objasnio što im je bila namjera s objavljivanjem plakata koji je izazvao 'eksploziju' u javnosti

 HNK Zagreb

ZAGREB - Reklamnu kampanju Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK), koja je završila 13. rujna, radili su vrhunski profesionalni umjetnici, a njezina isključiva namjera bila je najaviti program sezone 2017./2018. i pozvati publiku da postanu pretplatnici, bez ikakvih drugih konotacija, ističe u srijedu Uprava HNK u priopćenju vezanom uz optužbe udruge Vigilare kako je riječ o "prostačkoj marketinškoj kampanji... ispod svih standarda za jednu kulturnu ustanovu od nacionalnog značaja".

"Za reklamnu kampanju kojom se najavljuje sezona 2017./18. Hrvatskoga narodnog kazališta, koja je oglašavanjem započela 4. lipnja, a završila 13. rujna, umjetnici iz ansambala Drame, Opere i Baleta snimljeni su u prirodi u okolici Zagreba", stoji u priopćenju Uprave HNK.

Dodajući da su kampanju radili vrhunski profesionalni umjetnici, iz HNK ističu kako je "isključiva namjera kampanje, kroz umjetnički koncept, bila najaviti program u novoj sezoni i pozvati publiku da postanu pretplatnicima našega kazališta, bez ikakvih drugih konotacija".

Riječ je, dodaju, o uobičajenoj praksi u svim europskim repertoarnim kazalištima.

Udruga Vigilare na svojoj je internetskoj stranici početkom tjedna izrazila prosvjed "zbog neukusne marketinške kampanje Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu za prodaju pretplata za sezonu 2017./2018."

Kampanja HNK, koju oni vide kao "apel na bludne radnje" je, kako navode, "ispod svih standarda za jednu kulturnu ustanovu od nacionalnog značaja i vrijeđa veliki broj poreznih obveznika čijim se novcem financira" te stoga traže "njezino zaustavljanje i uklanjanje uznemirujućih plakata iz javnog prostora".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. rujan 2023 13:43