ZLATNI STUDIO 2023.

Ognjen Milovanović: ‘Pandemija koronavirusa dokazala mi je da kazalište nikad neće propasti!‘

Ognjen Milovanović

 Tomislav Kristo/CROPIX
Ognjenu Milovanoviću uloga u predstavi ‘Mnogo vike nizašto‘ donijela nominaciju u kategoriji Novo lice u kazalištu

S Ognjenom Milovanovićem, koji je ulogom Claudija u hit predstavi Kreše Dolenčića "Mnogo vike nizašto" u zagrebačkoj Komediji zaradio nominaciju za Zlatni Studio u kategoriji Novo lice u kazalištu i na filmu, teško je prestati razgovarati. Ovaj mladi glumac, a tek mu je 28, iza sebe već ima osebujan opus. Osim što mu je povjerenje dodijelilo kazalište Histrioni, mogli smo ga gledati i u Kulenovićevu "Crno-bijelom svijetu".

- Naravno da mi je drago. Volio bih samo da za mene glasaju oni koji su predstavu uistinu vidjeli, a ne samo obitelj i prijatelji - kaže ovaj mladi Bjelovarčanin, ne skrivajući ponos zbog nominacije. Kaže da je mladoj osobi poput njega ovakva pažnja javnosti doista bitna.

- Pandemija koronavirusa dokazala mi je da kazalište nikad neće propasti! Publika je bila željna predstava, baš kao i mi glumci - otkriva.

image

Ognjen Milovanović

Tomislav Kristo/CROPIX

Nezaobilazna je tema mogu li TV i internet "pobijediti" kazalište?

- Nikad! Da, istina je da mladi danas više vole kratke forme, poput TikToka. A nemoguće je u 15 sekundi postaviti Čehova, Shakespearea ili Krležu. Ta publika nema strpljenja za treći čin (smijeh). S druge strane, osobno smatram da su njihova djela izuzetno bitna za čovječanstvo. No kazalište je specifičan doživljaj i za njega će se uvijek naći publika - govori nam mladi glumac.

Glasajte za svoje favorite u kategorijama za nagradu Zlatni Studio i vodite ih do pobjede

Priznaje da je i sam katkad na TikToku, no ne objavljuje svoje snimke, radije pogleda tuđe.

- Moram priznati da mi nije jasno što se tu događa - kaže nam.

Osim njega, nominirani su i glumica Dajana Čuljak, kao i poznati redatelj Krešo Dolenčić, za kojeg glumac ima samo riječi hvale, ali i jedan vrlo zanimljiv savjet.

- Mislim da bi on trebao biti mnogo stroži - kroz smijeh nam govori. Saznajemo i da je odličan poznavatelj i veliki ljubitelj nogometa te je odgledao i gotovo sve utakmice i drugih reprezentacija.

image

Ognjen Milovanović

Tomislav Kristo/CROPIX

- Neke sam čak gledao u šminki ili u kombiju prema kazalištu - otkriva nam.

Dobije li kipić Zlatni Studio, neće ga moći preuzeti, jer već radi na novim projektima, no osigurao si je zamjenu.

- Ako dobijem nagradu, već sam dogovorio s prijateljem da je preuzme u moje ime. Naravno da je neću ostaviti tamo - smije se i dodaje kako mu je žao što neće moći prisustvovati svečanosti jer se, po njemu, radi o "okupljanju lijepih i dragih ljudi" koji zaslužuju biti tamo.

image

Nova sponzorska

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 07:07