37 eura

Pariška Opera iznajmljuje se preko Airbnb-a. Nudi se spavanje u luksuznoj loži, a društvo vam pravi unuka autora Fantoma u operi

Pariška Opera

 Haiyun Jiang/Alamy/Alamy/Profimedia/Haiyun Jiang/alamy/alamy/profimedia
Za goste će biti organiziran i obilazak palače Garnier, koji uključuje i podzemno jezero na kojem je Fantom živio u priči

Airbnb fanovima mjuzikla "Fantom u operi" 16. srpnja otvara mogućnost boravka u luksuznoj pariškoj palači koja je inspirirala slavnu priču, piše Architectural Digest.

Loža broj 37, to jest, Loge d‘honneur, najveća i najekskluzivnija operna loža u tome teatru iz 1875. godine, za tu je priliku zamišljena kao luksuzna spavaća soba dostojna aristokrata iz devetnaestog stoljeća. Prostor ima pogled na pozornicu te je opremljen pozlaćenim namještajem koji komplementira crveni, plišani tepih i brokat kojim je operna loža obložena.

Za goste će biti organiziran i obilazak palače Garnier (Palais Garnier), koji uključuje i podzemno jezero na kojem je Fantom živio u priči i koje inače nije otvoreno za javnost.

Dio vođene ture su i privatni plesni studiji s pogledom na grad, "privatna baletna inicijacija" koju vodi baletan Opere de Paris, ekskluzivni recital pariške Opere te večera u prostoru u kojem se održavaju probe za plesače, poznatom kao "Foyer de la Dance", koji je ovjekovječio impresionist Edgar Degas.

Goste, koji će u palači prenoćiti, dočekat će Véronique Leroux, praunuka Gastona Lerouxa, čovjeka koji je napisao roman koji je nadahnuo glazbenu adaptaciju.

image

Pariška Opera

Haiyun Jiang/Alamy/Alamy/Profimedia/Haiyun Jiang/alamy/alamy/profimedia

"Klasik moga pradjeda je tijekom godina inspirirao tolike ljude", rekla je u priopćenju za javnost.

"Ovo je savršeno vrijeme da mu se oda počast te na slavnom mjestu radnje voljenog romana dočeka fanove koji će dobiti priliku koja dolazi jednom u životu", dodala je.

"Pomalo djeluje poput fantazije. Mislim da će biti pomalo nevjerojatno", također je napomenula.

Dio Airbnb-jeva projekta je i financiranje renovacije loža iz 19. stoljeća i pružanje pomoći Operi de Paris kako bi obnovila svoju internetsku streaming platformu, piše Reuters.

Ovo iskustvo moći će 1. ožujka u podne prema istočnoameričkom vremenu (ET) rezervirati dvoje gostiju. Cijena iznosi 37€ (referenca na broj spomenute lože, raskošno uređene u stilu Napoleona III.).

Podsjetimo kako se može spavati i u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti, no noć u muzeju mogu provesti gostujući kustosi i umjetnici.

image

Pariška Opera

Baptiste Autissier/Panoramic/Profimedia/Baptiste Autissier/panoramic/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:37