ONLINE KAZALIŠTE

Pogledajte ‘Blizanke‘, predstavu prema romanu uz kojeg su odrastale generacije!

Predstava Blizanke
 Hrvoje Margaretić/kmd
U izvedbi Kazališta Marina Držića i režiji Lee Anastazije Fleger predstava je dostupna od 18 sati

U sklopu II. besplatnog kazališnog festivala predstavljamo i dva dječja klasika, „Blizanke” prema čuvenom romanu Erichu Kastnera i u izvedbi Kazališta Marina Držića iz Dubrovnika i „Carevo novo ruho” prema bajci H. C. Andersena i u izvedbi Zagrebačkog kazališta lutaka.

„Blizanke” u režiji Lee Anastazije Fleger biti će na našem portalu 18. ožujka prikazane u 18 sati i dostupne do osam sati ujutro 19. ožujka. Lutkarsko „Carevo novo ruho” je na rasporedu 23. ožujka.

Njemačkom klasiku kojem su nacisti spaljivali knjige, zabranjivali mu rad i prijetili mu likvidacijom uoči pada Berlina i dolaska Sovjeta, generacije mogu zahvaliti neke od junakinja najranijeg čitalačkog iskustva. „Blizanke” su generacijama bile omiljeno štivo djece u trenutku kada bi slova dobro savladala da čitaju nešto deblje od bajke u slikovnici. Kao i najveći drugi najčuveniji junaci domaće i svjetske dječje literature Pero Kvržica i Šegrt Hlapić, Ljubo iz Vlaka ili Pipi Duga Čarapa i Lujza i Lota imale su svoju ekranizaciju kroz film “Zamka za roditelje”. Adaptaciju romana za Velikoj sceni KMD-a učinila je Nikolina Rafaj, a radnja je poznata.

Djevojčice Lota i Lujza nenadano se susreću u kampu i otkrivaju kako su sestre rastavljenih roditelja.

Za svoje godine suviše ozbiljna Lota, koja je živjela s majkom, odlazi ocu, a Lujza, vječno raščupane kose, dolazi majci i tako nadmudruju roditelje koji su ih odlučili razdvojiti i prešutiti svakoj od njih da ima sestru.

Podjela:

Lujza Palfi

IRENA TEREZA PRPIĆ

Lota Kerner

VINI JURČIĆ

Lujzelota Kerner (Mama)

SRĐANA ŠIMUNOVIĆ

Ludvig Palfi (Tata)

HRVOJE SEBASTIJAN

Irena Gerlah

GLORIJA ŠOLETIĆ

Rezi (Teta)

MARIJA ŠEGVIĆ

Djed

BORIS MATIĆ

Voditeljica kampa

IZMIRA BRAUTOVIĆ

Više o predstavi i video najava:https://kmd.hr/predstave/blizanke-2/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:08