COVID ALARM U KAZALIŠTU

Policija upala u Kerempuh usred ‘Gruntovčana‘ zbog dojave o kršenju mjera: ‘Pa mi ih se držimo‘

Prizor s predstave 'Gruntovčani' u Kerempuhu (arhivska fotografija)

 Cropix
Ravnatelj je u trenutku dolaska policije osobno bio na sceni, mijenjao je glumca za kojeg se sumnja da je obolio

Zagrebačka policija upala je u petak navečer u kazalište Kerempuh, za vrijeme trajanja predstave Gruntovčani jer im je netko dojavio da se tamo krše epidemiološke mjere. Kako neslužbeno doznajemo, dojavljeno je da jedan od glumaca nastupa u predstavi usprkos činjenici da je obolio od korone.

- Policija je došla u provjeru te je utvrđeno kako na navedenome mjestu nije došlo do kršenja epidemioloških mjera, rekli su nam kratko iz PU zagrebačke, odbivši reći išta više o razlozima dolaska njihovih službenika.

Ravnatelj zagrebačkog Satiričkog kazališta Kerempuh Roman Šušković Stipanović potvrdio nam je informaciju da je u petak navečer policija bila u njihovom prostoru. Međutim, o čemu se radi ne zna, jer je u to vrijeme na sceni bio kao zamjena za glumca u predstavi "Gruntovčani" za kojeg se pojavila sumnja da je sinoć možda obolio od korone. Šušković Stipanović kaže da prema onome što je njemu rečeno u pitanju je bila temeljna policija, a kako nisu tražili odgovornu osobu, a ta osoba je on, pretpostavlja da se radilo o redovnoj kontroli.

image

Ravnatelj Kerempuha Roman Šuškovic Stipanović.

Nera Simic/Cropix

Isto nam govori redatelj predstave "Gruntovčani" Boris Svrtan te još neki glumci koji su sinoć igrali predstavu za 200 ljudi koliko im to i dopuštaju epidemiološke mjere. Svrtan poput Šušković Stipanovića napominje da se u Kerempuhu od samog početka strogo pridržavaju svih mjera i ponašaju odgovorno. Imali su oboljelih djelatnika, neki su još uvijek u izolaciji ili samoizolaciji, a neki će tek doznati što je kada dobiju nalaz testiranja.

image

Boris Svrtan

Damjan Tadic/Cropix

- Jučer kada su nam glumci stigli, svi su prošli mjerenje temperature i sve je bilo u redu, a onda nas je jedan kolega obavijestio da je upravo izgubio osjet njuha. Kako se držimo protokola i nosimo maske sve do početka predstave, odmah smo ga poslali kući, a umjesto njega u ulogu je uskočio ravnatelj i odigrali smo predstavu jer smo zaključili kako smo sve poduzeli na vrijeme - kaže Boris Svrtan koji ne zna ima li taj slučaj veze s dolaskom policije ili je u pitanju tek kontrola.

Napomenuo je također kako je većina djelatnika kod njih cijepljena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 05:48