BESPLATNO KAZALIŠTE

POSLJEDNJA PREDSTAVA Gavellina 'Ženidba' kao 52. naslov u 80 dana Prvog online besplatnog kazališnog festivala Jutarnji

 

Kao 52. i posljednja predstava Prvog online besplatnog kazališnog festivala Jutarnji.hr 8. lipnja u 18 sati prikazuje se Gogoljeva 'Ženidba' Dramskog kazališta Gavella.

Naš je festival startao 20. ožujka za izolacije uslijed pandemije, no interes za njega i broj pregleda nije jenjavao ni nakon popuštanja mjera, pa smo došli do 52 predstave, jednog koncerta i 15-ak kazališta i festivala, od Dubrovnika preko Splita, Rijeke, Zagreba i Varaždina do Osijeka čiji su naslovi prikazivani, što su brojke koje i nadilaze festivalske gabarite.

U sklopu festivala imali smo tjedan isključivo kazališta stradalih u potresu, obilježili smo rođendan Ive Brešana i Jutarnjeg lista, s 'Velikim manevrom u tijesnim ulicama' HNK Šibenik i 'Trubadurom' HNK Split.

Nakon što se prikaže Gavellina 'Žendiba', u srijedu ćemo objaviti pobjednika festivala, predstavu koja je imala najviše pregleda na portalu Jutarnji. hr, a pobjednika ćemo i nagraditi. Gotovo sve predstave koje smo prikazali još uvijek možete u videoteci do koje se dolazi linkom navedenim ispod teksta.

U Gogoljevoj “Ženidbi” redateljice Mateje Koležnik igra pokojni velikan glumišta Boris Buzančić i umirovljena prvakinja Dubravka Miletić.

"Posve nevjerojatan događaj u dva čina", podnaslov je što ga je Nikolaj Gogolj dodijelio ovom komadu. "Živiš, živiš, pa ti se najposlije sve nekako zgadi", reći će pak Potkoljesin, junak drame o proscima, ženidbi i promjeni interesa.

Igraju: Dijana Vidušin, Dubravka Miletić, Jelena Miholjević, Franjo Dijak, Ozren Grabarić, Sven Šestak, Nenad Cvetko, Boris Buzančić, Đorđe Kukuljica i Filip Križan.

Više o predstavi.

Sve predstave na besplatnom online kazališnom festivalu pogledajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 10:27