CRVENA VODA

Predstava o nestanku 17-godišnje djevojke, po romanu Jurice Pavičića, oduševila je publiku splitskog HNK

Glumci Andrea Mladinić, Nives Ivanković i Ana Marija Veselčić režu tortu.
 

 Nikola Vilic/Cropix
Predstavu je režirao Ivica Buljan, po knjizi koja je dobila mnoge nagrade

Dramska premijera "Crvena voda" Jurice Pavičića, u režiji Ivice Buljana premijerno je izvedena u Hrvatskom narodnom kazalištu Split u subotu navečer, piše Slobodna Dalmacija.

Jedan od najboljih romana suvremene hrvatske književnosti dramatizirao je Ivor Martinić, a a protagonisti drame o policijskoj potrazi za nestalom djevojkom, koja se proteže kroz 27 godina i obuhvaća dramatične društvene promjene, pad jednog sistema, rat i poratni period, su glumci HNK Split Nives Ivanković, Nikola Ivošević, Stipe Radoja, Ana Marija Veselčić, Goran Marković, Donat Zeko, Arijana Čulina, Nenad Srdelić, Stipe Jelaska, Mijo Jurišić, Marjan Nejašmić Banić, Andrea Mladinić, Katarina Romac, Zdravko Vukelić i Luka Čerjan.

image

Jurica Pavičić i Ivica Buljan.

Nikola Vilic/Cropix
image

Ivica Buljan s glumcima

Nikola Vilic/Cropix
image

Glumci s redateljem Ivicom Buljanom

Nikola Vilic/Cropix

"Crvena voda" priča je o sedamnaestogodišnjoj djevojci Silvi koja je iščezla nakon ribarske fešte jedne rujanske subote 1989. godine. Policijska potraga ne daje nikakve rezultate, a politička zbivanja zasjenjuju nestanak djevojke koji pada u zaborav. Otac, majka i brat blizanac, jedini su koji i dalje traže nestalu Silvu. "Crvena voda" prati sudbine ljudi upletenih u Silvin nestanak, od ukućana, osumnjičenih, pa do inspektora komunističke milicije. Kroz njihove sudbine roman zahvaća tri desetljeća života u Hrvatskoj.

image

Uzvanici na premijeri

Nikola Vilic/Cropix
image

Bojan Ivošević i Vicko Bilandžić

Nikola Vilic/Cropix
image

Premijera

Nikola Vilic/Cropix

Aleksandar Antić i Luka Barbić iz TBF- a autori su scenske glazbe, umjetnički suradnik je Robert Waltl, scenograf je međunarodno renomirani umjetnik iz Beograda Aleksandar Denić, a kostimografkinja višestruko nagrađivana Ana Savić Gecan.

image

Mladen Badovinac, TBF

Nikola Vilic/Cropix
image

Stana Vrca i Ivica Buljan.

Nikola Vilic/Cropix
image

Ana Gruica Uglešić

Nikola Vilic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. studeni 2023 14:13