Proslava 100. izvedbe

Rene Bitorajac: ‘Na počecima smo sami, od doma nosili odjeću za predstavu koju je pogledalo 40 000 ljudi‘

Dean Krivačić, Mladen Kovačić, Amanda Prenkaj, Katarina Baban, Petra Dugandžić, Rene Bitorajac, Ivan Đuričić
 

 Damjan Tadic/Cropix
Predstava ‘Potpuni stranci‘ koja igra u Ludoj kući rasproda se čim se pojave ulaznice u ponudi, mjesec dana unaprijed

"Na nagovor kolegice Barbare Rocco pročitao sam tekst i pogledao film ‘Potpuni stranci‘. Bila je to jedna od naših prvih predstava, u nezavisnoj produkciji, sami smo od doma nosili odjeću za likove, zato me uspjeh posebno veseli", tim je riječima Rene Bitorajac, redatelj i glumac, sinoć u Ludoj kući u Zagrebu proslavio s kolegama 100. predstavu hita ovog kazališta "Potpuni stranci".

Glumačka postava - Dean Krivačić, Mladen Kovačić, Amanda Prenkaj, Katarina Baban, Petra Dugandžić, Rene Bitorajac i Ivan Đuričić - uz tehničku ekipu i administraciju Lude kuće počastili su se, nakon izvedbe, tortom s naslikanim brojem 100 i ilustracijom plakata njihove predstave.

image

Ekipa Lude kuće

Damjan Tadic/Cropix
image

Proslava stote obljetnice

Damjan Tadic/Cropix

Rasproda se čim se pojave ulaznice u ponudi, mjesec dana unaprijed i do sada ju je pogledalo oko 40.000 gledatelja. Radi se o kazališnoj adaptaciji najgledanijeg talijanskog filma 2016. godine "Perfetti sconosciuti" redatelja Paola Genovesea. Luda kuća otkupila je prava na ovaj nagrađivani scenarij i napravila predstavu u režiji Renea Bitorajca i sjajne glumačke ekipe. Sedmero dugogodišnjih prijatelja nalazi se u prekrasnom dvorištu jednog od para kako bi uz jelo, piće i druženje popratili rijetku pomrčinu mjeseca. U toku večeri odluče igrati izazovnu igru - staviti mobitele na stol, sve svoje pozive stavljati na zvučnik, a poruke i e-mailove čitati naglas te ih tako podijeliti s ostalima...

image

Okupljeno društvo u Zvonimirovoj

Damjan Tadic/Cropix

"Zovu nas na mnoga gostovanja s ovom predstavom, ali zbog velikog ansambla nismo često za to u prilici, ipak planiramo ih nekoliko iduće godine", najavljuje Luka Juričić, umjetnički voditelj Lude kuće.

Najavio nam je i da će sredinom veljače dobiti novu predstavu u režiji Branka Đurića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 08:28