RADE PUNOM PAROM

REPERTOAR U KNAP-U Malo kazalište na Peščenici priredilo žestoki program za mjesec zaljubljenih

 Promo

Kazalište na Peščenici (KNAP) u mjesecu zaljubljenih radi punom parom: u 29 dana imat će 13 izvedbi. Ima svega: od komedija, drama, monodrama, stand up komedija pa sve do plesnih predstava.

Njihov su najnoviji naslov “Nuspojave” (premijera je bila u listopadu prošle godine), koji je dosad bio rasprodan. Riječ je o komadu u režiji Marija Kovača, a prema zbirci kratkih priča Woodyja Allena “Side effects” iz 1975.

Posebnost tog kazališnog komada, kaže Maja Radeljić iz KNAP-a, duhovito je obrađena piščeva omiljena tema urbane otuđenosti i neurotičnog nesnalaženja tipičnog intelektualca u urbanom svijetu s puno simpatija za životne “luzere”. U predstavi glume sjajni Ivan Đuričić, Jelena Perčin, Filip Riđički i Iskra Jirsak.

- Slijede dobro znani hitovi poput crnohumorne komedije ‘Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto’, koja igra na samo Valentinovo, te legendarna i kultna predstava Saše Anočića ‘Smisao života gospodina Lojtrice’ koja je na KNAP-ovoj sceni 14. godinu zaredom - kaže Maja Radeljić i dodaje da će biti izvedena komedija “Kod kuće je najgore”, prema zbirki priča Ephraima Kishona, kao i “Iskrica” koja je nastala na temelju književnog djela Branimira Farkaša.

U Iskrici glume Ana Begić i Siniša Popović, a priča prati upoznavanje jednog, naizgled nespojivog para.

- Tu je i predstava ‘Gospodin Kolpert’ (Binocular Teatar), svojevrsni spoj Ayckbourna i Tarantina te psihološka drama prema djelu Milana Begovića ‘Bez trećeg’ (Gala Teatar) u kojoj režiju i glumu potpisuju Matija Prskalo i Mladen Vulić - kaže Maja Radeljić i dodaje da je zanimljiva i plesna predstava ‘Moja mama kuha bolje od tvoje’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:28