Ulysses

Šerbedžija, Ljuština i Lenka Udovički najavili sezonu na Brijunima: ‘Othella rade umjetnici iz tri države pogođene ratom‘

Rade Šerbezdija, Lenka Udovički.

 Lucija Ocko/Cropix
Rade Šerbedžija će i ove godine igrati kralja Leara: ‘Igram tu ulogu od početka rada Ulyssesa‘

Najavljujući ovogodišnju, dvadeset i treću sezonu Kazališta Ulysses, Duško Ljuština je na današnjoj konferenciji za medije rekao da je centralni događaj premijera Shakespearovog "Othella", u koprodukciji sa Sarajevskim ratnim teatrom SART i ukrajinskim umjetnicima. Sezona počinje 14. srpnja koncertom Darka Rundeka, a završava 31. kolovoza koncertom Rade Šerbedžije i Zapadnog kolodvora.

Premijera "Othella", u režiji Oksane Dmitrieve, bit će 22. srpnja na tvrđavi Minor na Malom Brijunu, a predstava će biti izvođena sedam puta. Iz Sarajeva, gdje traju probe video linkom su se javili između ostalih ukrajinska redateljica i glumac Ermin Bravo, koji je rekao da je "Othello" predstava koju zajednički rade umjetnici iz tri države koje su bile pogođene ratom koji u Ukrajini još uvijek traje. "Tako je naš "Othello" više od kazališne predstave", kazao je poznati sarajevski glumac koji priprema naslovnu ulogu, dok se Oksana Dmitrieva zahvalila na gostoprimstvu i izrazila zadovoljstvo što ukrajinski kreativni tim radi na predstavi. Iz Istanbula se javila direktorica SARTR-a Maja Salkić i izrazila zadovoljstvo što ovogodišnju premijeru priprema zajedno s Ulyssesom.

image

Tonka Mršić, Ksenija Marinković, Rade Serbedzija.
Foto: Lucija Ocko/CROPIX

Lucija Ocko/Cropix
image

Duško Ljuština

Lucija Ocko/Cropix
image

Tiskovna konferencija

Lucija Ocko/Cropix

Umjetnička redateljica Ulyssesa Lenka Udovički najavila je mnoge dosadašnje uspješne predstave tog teatra koje će se igrati i ove sezone, poput "Kralja Leara", "Nosoroga", "Tko se boji Virginije Woolf", a Rade Šerbedžija će i ove godine igrati kralja Leara. "Igram tu ulogu od početka rada Ulyssesa, a posebno se veselim da ću je igrati i ove godine", rekao je Šerbedžija, a video linkom se iz Beograda javio glumac Bojan Dimitrijević koji će uz ulogu u "Nosorogu" nastupiti i u "Kralju Learu".

Ovog ljeta na Brijunima će nastupiti i mnogi istaknuti glazbenici Damir Urban, Darko Rundek, Vlatko Stefanovski uz gosta Dadu Topića, Vlado Kreslin, Pips, Chips & Videoclips, a bit će održana i regionalna unija teatra RUTA, uz sudjelovanje kazališta iz regije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:24