‘ZBOGOM PRIJATELJU‘

Šok u regiji zbog smrti mladog redatelja Igora Torbice: ‘Prerano je preselio u zvijezde‘

Igor Vuk Torbica, kazališni redatelj
 Damjan Tadic/Cropix
Divan, senzibilan, talentiran i tako strašno pametan. Prestrašno i pretužno, riječi su kojima se kazalištarci opraštaju od Igora

Vijest o smrti Igora Vuka Torbice, 33-godišnjeg kazališnog redatelja, čije su predstave su igrane u kazalištima diljem regije, izazvala je šok i nevjericu među njegovim prijateljima, kolegama i ljudima iz svijeta filma i kazališta.

Pamtit će se po predstavama 'Hinkeman', 'Carstvo mraka', 'Mizantrop', 'Tartif', 'Tit Andronik', 'Bakhe', 'Krvave svadbe' i drugima.

- Zbogom dragi prijatelju. Arrivederci....dragi Igore...vidimo se, riječi su kojima se kazališna redateljica Anica Tomić oprostila od Igora Vuka Torbice.

- Prestrašno i pretužno, napisala je glumica ansambla ZKM-a Urša Raukar-Gamulin.

- Divan, senzibilan, talentiran i tako strašno pametan. Nikada ga neću prežaliti. Ogroman gubitak, napisala je Barbara Nola.

I glumica Daria Lorenci Flatz se oprostila od Igora, koji je preminuo u srijedu u Rovinju.

- Ne shvatljivo, ne moguće, nadam se da si našao žuđeni mir, napisala je na Facebooku.

- Samo sam uspjela dvije predstave gledati a kad sam ih gledala skriveno u sebi poželjela s takvim redateljem i raditi. Uh,puno prerano.., poručila je glumica Areta Ćurković.

- Strašno je kad odlaze najbolji.... Rip dragi Vuk Torbica, napisao je glumac Edvin Liverić.

Poznati srpski redatelj Kokan Mladenović napisao je podužu objavu na Facebooku u povodu smrti Igora Vuka Torbice, prenosi Blic.

Kokan Mladenović je naveo da je Torbica bio “Princ Kazališta. Onako kako je Branko Miljković bio Princ Poezije. I poslije Miljkovićevog tragičnog kraja ljudi su mislili da će se pojaviti neko sličan. I nije se pojavio.”

- U ovim našim malim sredinama ne postoje dva Jovana Ćirilova, dvije Borke Pavićević, dva Igora Vuka Torbice. On je odabrao svoj kraj na vrhuncu moći, onda kad je pokorio kazalište regije i pokazao da je buduće vrijeme njegovo vrijeme. Desetljeća koja dolaze morale su biti njegovo zvjezdano vrijeme, a umjesto toga on je sebe prerano preselio u zvijezde. U vremenima koja dolaze Igor Vuk Torbica bi morao biti idol i putokaz kazališnim generacijama. Pošten, angažiran, lijep i pametan, nalik još jednom svom sudrugu iz vremena tragedija, Ivi Loli Ribaru, naš je mladi prijatelj odustao od Zemlje koja se ne da popraviti i otišao je režirati Nebo. Neka su ti mala sva sazvježda koja ćeš dotaknuti i neka je tvoj potpis na nebu vidljiv i kad neba više ne bude, dobri moj - napisao je na Facebooku Kokan Mladenović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 13:56