TIJEKOM TRAVNJA

Stiže opasno odličan kulturni program za sve uzraste: Scena Ribnjak lufta svoje najbolje popuste

Luftanje Scene Ribnjak

 PROMO
Organizira se i radionica Osnove produkcije na nezavisnoj sceni te otvaraju prijave za ciklus radionica Lutka-Film-Kazalište

Luftanje Scene Ribnjak, odnosno mjesec popusta i razmjene znanja nezavisne izvedbene scene, održat će se od 5. do 27. travnja na Sceni Ribnjak. U zelenom centru Zagreba tijekom travnja pogledajte sjajne predstave za djecu i odrasle, koncerte, kultne Disney animirane filmove i besplatan glazbeno-scenski performans Luftanje rezidenata.

Scena Ribnjak postaje i mjesto kreativne te razmjene znanja na izvaninstitucionalnoj izvedbenoj sceni pa tako u travnju pokreće program Ovisni o nezavisnom, besplatnu "savjetaonu" za sve umjetnike/ce i kulturne radnike/ce, a razgovore će provoditi profesionalci/ke iz polja dramskih, glazbenih i plesnih umjetnosti. Također organiziraju radionicu Osnove produkcije na nezavisnoj sceni te otvaraju prijave za ciklus radionica Lutka-Film-Kazalište, koju vode njihovi rezidenti, Lutkarska organizacija koju fakat trebamo, a održavat će se svake subote u 11 sati od 20. travnja do 8. lipnja, najavila je Katarina Krešić, voditeljica Scene Ribnjak.

Više o programu Luftanje Scene Ribnjak pronađite OVDJE.

image

Luftanje rezidenata

PROMO

PREDSTAVE ZA ODRASLE 6 €

Petak/5.4./20:00 Digitalno sama

Subota/27.4./20:00 Morphin

PREDSTAVE ZA DJECU 4 €

Nedjelja/7.4./11:00 Lila

Nedjelja/14.4./11:00 Tonček i Barbara

Subota/20.4./11:00 Priča mi se priča: Djed i najveća repa u Svemiru

PROJEKCIJE KULTNI DISNEY 3 €

Subota/6.4./11:00 Snjeguljica

Subota/27.4./11:00 Bambi

BESPLATNI PROGRAMI

Subota/6.4./20:00 Muzika prisutnosti, koncert Tene Novak

Petak/12.4./20:00 Luftanje rezidenata, glazbeno-scenski performans rezidenata

Petak/19.4./20:00 Osnove produkcije nezavisne scene, radionica Nine Križan

OVISNI O NEZAVISNOM - "savjetaona" kroz cijeli mjesec

Pozivaju se svi umjetnici/ce i kulturni radnici/ce da se prijave na besplatne individualne konzultacije za svoje projekte, sumnje, želje i pozdrave u polju ostvarivanja i produciranja vlastitih projekata na izvaninstitucionalnoj izvedbenoj sceni.

"Posjetite naš ured za organiziranje ideja online ili uz kavu na Ribnjaku. Nakon što podnesete prijavu, spojit ćemo vas s osobom za razgovor, s kojom ćete interno dogovoriti termin sastanka".

Prijavite se OVDJE.


EMPIRIA TEATAR, predstava ‘Digitalno sama‘

"Digitalno sama" Dine Vukelić drama je o fragmentiranom (post)modernom ženskom subjektu, kroz kazališnu izvedbu osmišljena kao one girl show u izolaciji. Monodramu je režirala Iva Srnec Hamer, a igra Petra Svrtan.

KULTNI DISNEY NA SCENI RIBNJAK, Tuškanac u gostima - projekcije

Osim u povijesti animacije i svjetskoj pop kulturi, Disneyjevi crtići posebno mjesto zauzimaju ponajprije u srcima milijuna gledatelja odraslih uz maštovite avanture likova koji su nas zabavljali, ali i učili hrabrosti, upornosti, iskrenosti i ljubavi. Omiljeni animirani filmovi sinkronizirani su na hrvatski jezik, a prikazuju se subotama u 11:00 od travnja do lipnja.

TENA NOVAK VINCEK, Muzika prisutnosti - koncert

Obljetnički koncert violinistice Tene Novak Vincek s Dinom Katnić, Nevom Begović i gostima obilježava 10(+) godina autorskog stvaralaštva. Tema večeri je prisutnost i podizanje svijesti o tome koliko smo prisutni kao izvođači i kao slušatelji.

LILA, Lutkarska organizacija koju fakat trebamo

Klaunsko-lutkarska predstava za djecu (4+) predstavlja LiLu, koja je zapravo slična svakom djetetu - spava, doručkuje i pere zube, ali sve to čini na osebujan način - služeći se klaunovskom logikom. No nekad čini i nesvakidašnje stvari - hrva se s pčelama, pokušava plesno preračunati kilometre u lilometre i škaklja oblake do posljednje kapi kiše.

LUFTANJE REZIDENATA, glazbeno-scenski performans rezidenata Scene Ribnjak

Ovogodišnji rezidenti Scene Ribnjak su #opasnoodlični, a 12.4. će vam predstaviti šarenu lepezu svog glazbenog, kazališnog, plesnog i multimedijalnog umjetničkog rada i istraživanja. Na jednu večer otvaraju vrata svoje kuće bez ključa svima vama uz neponovljiv performans i ponovljivo druženje.

image

Luftanje Scene Ribnjak

PROMO

FAKin Teatar, ‘Tonček i Barbara‘

Tonček voli gađati vrapce. Barbara obožava životinje. Tonček voli skakati po lokvama. Barbara se ne voli prljati. A kad se Barbari izgubi maca u tim Zlomislićima, u kojima joj se ništa ne sviđa, naletjet će na Tončeka i oni će jedno drugo poučavati kako se penje po drvetu, dopisuje na mobitel, preskače potok, voli životinje. I najvažnije, kako ne zlostavljati druge. Predstavu za djecu (3+) prema tekstu Kristine Kegljen i Sare Stanić režirala je Nika Bokić, a igraju Anica Kontić i Matej Đurđević.

Osnove produkcije na nezavisnoj sceni - radionica

Radionica će polaznicima pružiti uvid u glavne produkcijske, administrativne i strukovne informacije koje su važne za poznavanje u profesionalnom radu svakog umjetnika/ice, radnika/ice u kulturi koji/a djeluju u polju izvedbenih umjetnosti. Između ostalog, odgovorit će na pitanja zašto je važno postati član/ica strukovne udruge, koje su pogodnosti HZSU članstva, koje su vrste i elementi ugovora, kako izračunati neto/bruto iznose i što oni uključuju, što su to umjetničke organizacije, što je samostalna djelatnost i koji su drugi oblici poslovne registracije itd. Radionicu vodi producentica Nina Križan.

TEATAR POCO LOCO, Priča mi se priča: ‘Djed i najveća repa u Svemiru‘

Djed i baka su tužni jer repa nije rodila. Što sad? Odluče posaditi Genijalno Mega Ogromno zrno i tako se konačno osladiti repicom. Ali jao! Iz tog neobičnog zrnarepa ne prestaje rasti sve dok ne preraste čak i planet Zemlju! Svi se čude. Čudi se djed, čudi se baka, čude se susjedi, čude se kumovi, čude se kokoši, krave, mačka, pas, pilići, purani, ma baš svi! Koncertno čitanje bajki uz glazbu i ilustracije uživo (3+) režirala je Renata Carola Gatica.

JURA RUŽA ‘Morphin‘

Predstava koncepta i izvedbe Jure Ruže inspirirana je stvarnim videozapisima s TikToka. Kroz fragmentaciju i kolažiranje govora i pokreta iz pojedinih videa i njihovim ponovnim uvezivanjem, cilj izvedbe je simulirati princip internetskog algoritma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 15:50