8. I 10. STUDENOG

Što se sve događa u katoličkoj školi? Najbolja zagrebačka amaterska predstava nasmijat će vas do suza

Scena iz predstave ‘Superzvijezda‘
 Centar Kulture Knap/Centar Kulture Knap
Predstavu koja je pobijedila na ovogodišnjem 46. izdanju SKAZ-a možete pogledati u kinu Forum zagrebačkog SD-a Stjepan Radić

Kad bi vam netko spomenuo katoličku školu, vjerojatno vam prve asocijacije ne bi bile - veliki vatrometom uokviren poljubac, talent show, telekineza i najzgodniji frajer u školi. Ako vam svi ovi pojmovi bačeni na jednu hrpu i dalje nemaju baš previše smisla, možda biste trebali (ponovno) pogledati film ‘Superstar‘ iz 1999. godine redatelja Brucea McCullocha i scenarista Stevea Korena. Jer je upravo prema tom tekstu nastala predstava ‘Superzvijezda‘, koju je adaptirala i režirala Rebecca Agić, a izvodi je umjetnička organizacija Točka na i (grupa Točka utorCCom) umjetničkog voditelja organizacije Lovre Krsnika.

Predstavu koja je nastupila na ovogodišnjem 46. izdanju SKAZ-a, Susretu kazališnih amatera Zagreba u Centru KNAP i pobijedila te se plasirala na državni festival FHKA, možete pogledati 8. i 10. studenog u kinu Forum SD-a Stjepan Radić. Cijena ulaznice iznosi 30 kuna, za studente 20 kuna, a možete ih kupiti na blagajni kazališta ili na www.ulaznice.hr.

A koliko je predstava do sada osvojila žiri i publiku, najbolje govori i to da je, osim nagrade za najbolju predstavu, glavna glumica Nina Damjanović također osvojila i nagradu za najbolju glumicu za ulogu učenice Marije Katarine, kojoj je najveća želja postati - superzvijezda. Hrvoje Podobnik i Kristijan Živčec također su dobili nominacije za najbolju mušku ulogu u ovoj predstavi čija radnja lako prikuje gledatelja u kazališni stolac.

Preko talent showa do poljupca?

Zaplet počinje kada pomalo nespretna Marija Katarina koja živi samo s bakom (Izabela Kisić) poželi da je primijeti najljepši dečko na školi, Vilibor (Kristijan Živčec). Nažalost, Marija Katarina nema baš puno šanse jer je Vilibor, naravno, već zauzet - i to s Janom, najpopularnijom djevojkom u školi (Duška Jurić). No, prilike uvijek postoje, a Marija Katarina svoju vidi u svećenikovoj (Hrvoje Podobnik) najavi natjecanja za mlade talente! Marija Katarina svakako razmišlja o prijavi jer bi joj pobjeda osigurala odlazak u Hollywood gdje bi glumila u filmu pozitivnih moralnih vrijednosti. I privukla pažnju Vilibora. Velika joj je potpora prijateljica Helena (Ana Karagić), ali i zaljubljeni Milivoj (Filip Somek), dok su ostali prijatelji tu uz nju, ali istovremeno u svom ‘posebnom‘ svijetu (Eleonora Jerković, Nikolina Črnek i Dajana Alić).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:12