‘NEPOZNATA IZ SEINE‘

Tragikomedija o ljudima s ruba našega društva prva je ovosezonska premijera Teatra &TD

predstava 'Nepoznata iz Seine'
 Teatar &TD
Tijekom čitave predstave hvaljeni zagrebački bend Porto Morto dijeli pozornicu s glumcima i uživo izvodi svoju novu autorsku glazbu

Prva ovosezonska premijera Teatra &TD, predstava "Nepoznata iz Seine" autora Odona von Horvatha, u režiji Rajne Racz, održat će se u srijedu, 4. studenoga u Velikoj dvorani &TD-a. Njezin začudan i bizaran svijet, predstavu koja je koncert i koncert koji je predstava, uprizorit će glumci Judita Franković Brdar, Marin Klišmanić, Robert Španić i Gloria Dubelj, a s njima će pozornicu dijeliti Porto Morto, zagrebački bend za čiji se koncert uvijek traži ulaznica više.

Reprize su na rasporedu 5., 6. i 7. studenoga u 20 sati.

"Nepoznata iz Seine" je tragikomedija o ljudima s ruba našega društva. To su oni koji u vama izazivaju nelagodu pa sklanjate pogled, okrećete glavu, produžujete korak jer vas izbacuju iz komfora vaše svakodnevnice: siromasi, kockari, pijanci, prosjaci, ulični huligani, probisvijeti.

image
predstava 'Nepoznata iz Seine'
Teatar &TD

Priča je to o jednom velegradu s previše zvijezda i previše osamljenih ljudi koji jedva spajaju kraj s krajem, a čija ideja ljubavi često sklizne u nasilje. U ovoj predstavi samoubojstvo postaje crtica kojoj se društvo ruga, iako svi o njemu razmišljaju, a pokušaj bliskosti i ljubavi izmiče iz straha da jedni pred drugima budu ranjivi. To je predstava o ljudima kojima nikad ništa ne polazi za rukom, koji ne poznaju razliku između stvarnosti i igre, koji nemaju što za jesti, pa onda piju, kojima se nasilje i krađa čine neizbježnima za uspjeh. Iako, u svojoj suštini, to je predstava o ljubavi i jednoj ili dvije smrti.

- Tijekom čitave predstave Porto Morto uživo izvodi svoju novu autorsku glazbu, koja postaje autentičan zvuk našeg velegrada. Scenografiju potpisuje Paola Lugarić, kostimografiju Ines Bašić, suradnica za pokret je Nikolina Medak, oblikovanje svjetla kreira Dina Marijanović, a Mare Milin potpisuje vizualni identitet i fotografije. Veronika Milinović je asistentica režije. Ova predstava ujedno je i pozitivan primjer snažnog ženskog autorskog tima - naglašava redateljica Racz.

image
predstava 'Nepoznata iz Seine'
Teatar &TD
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. listopad 2022 07:39