SCENSKI VJEŠT KOMAD

U Exitu premijerno izveden ‘Testosteron‘, komedija koja nas suočava s pitanjem - jesmo li robovi razuma ili biologije

 Tomislav Kristo/Cropix
Komedija Andrzeja Saramonowicza premijerno je 2002. godine izvedena u kazalištu Montownia u Varšavi, gdje se postala kazališni hit

Predstava "Testosteron", koprodukcija Teatra EXIT, Ludens Teatra i Kulturnog centra Osijek u režiji Jasmina Novljakovića, premijerno je izvedena 29. rujna u 20h u Teatru EXIT u Zagrebu.

Kako su koproducenti naveli, gledajući komediju Andrzeja Saramonowicza, "suočavamo se s pitanjima - je li život podređen razumu, osjećajima ili smo radije robovi biologije? Upleteni u začarani krug požude, egoizma i želje za ljubavlju, pateći od usamljenosti, možemo li postići sklad sa suprotnim spolom i sami sa sobom?".

image
Tomislav Kristo/Cropix
image
Tomislav Kristo/Cropix
image
Tomislav Kristo/Cropix
image
Tomislav Kristo/Cropix

Nastavljaju: "Iako to ništa ne najavljuje, autor nas stavlja uza zid svih važnih problema koji se tiču našeg bića, seksualnosti i mjesta u svijetu. On to čini, zabavljajući publiku od prve do posljednje scene, bez pada forme ili usporavanja".

Komedija Andrzeja Saramonowicza premijerno je 2002. godine izvedena u kalištu Montownia u Varšavi, gdje se postala kazališni hit.

image
Tomislav Kristo/Cropix
image

Sven Šestak

Tomislav Kristo/Cropix
image

Mario Mirković

Tomislav Kristo/Cropix

Proglašena najboljom suvremenom poljskom komedijom, opisuje se kao scenski vješt komad koji publici jamči izvrsnu zabavu.

Filmsku adaptaciju "Testosterona" 2007. je pogledalo gotovo 1,4 milijuna gledatelja.

"Testosteron", piše dalje u najavi, "koristi šablone, posebno one koji se tiču spola, a istovremeno se nemilosrdno obračunava s tim šablonama".

U predstavi igraju Enes Vejzović, Sven Šestak, Hrvoje Klobučar, Filip Križan, Ivica Pucar, Ivan Simon, Ivan Grčić/Matija Gašpari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 17:32