Splitsko ljeto

U Meštrovićevom kaštilcu gostuje komedija "Voliš li me?‘" o 20-godišnjoj ljubavnoj vezi

Predstava na Splitskom ljetu gostuje u utorak
 Zagrebački glumački atelje
U predstavi koja je nastala u produkciji Zagrebačkog glumačkog ateljea i Teatra Exit glume Vesna Tominac Matačić i Žiga Čamernik

Program 67. Splitskog ljeta ugostit će u utorak u Meštrovićevom kaštilcu Teatar Exit i Zagrebački glumački atelje s komedijom "Voliš li me?", oživljenom fantazijom zajedničkog života i izazova s kojima se suočava svaka ljubavna i partnerska veza.

"Život koji smo sanjali nije se ostvario", "Umjesto bračne idile koju smo planirali nakon prvotne zaljubljenosti susreli smo svoju osobnu bol od koje ne možemo pobjeći". "Možemo li je nadvladati? I što nas čeka iza toga? Ljubav ili…?", neke su od tema koje otvara ova komedija.

"Voliš li me?" oživljena je fantazija dvadesetogodišnjeg perioda jednoga života koji su dvoje ljudi odlučili dijeliti u ulogama ljubavnika, životnih suputnika, iskrenih prijatelja, roditelja, pa čak i žestokih suparnika te naposljetku iskonskih ljudskih bića.

"Mizanscena je jednostavna. Dvoje glumaca, stol i stolice, te bezbroj fiktivnih predmeta koji ne postoje samo u mašti već i u zbilji. Sve što jedna 'ljubavna' veza može podnijeti pred očima gledatelja će se i dogoditi", stoji u najavi.

Uloge tumače Vesna Tominac Matačić i Žiga Čamernik koji su ujedno i autori teksta, zajedno s Andrejem Vajevcem i Janezom Vajevcem koji potpisuje i režiju te dramaturgiju. Autor glazbe je Zvonimir Dusper, ženske kostime Etna Maar, svjetlo je oblikovao Saša Fistrić a ton Vanja Marin.

Predstava je produkcija Zagrebačkog glumačkog ateljea u suradnji sa Studijem Teatra Exit.


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2023 08:36