TEATAR NA BRIJUNIMA

Ulysses: Novi ‘Moj obračun s njima‘ i veliki koncert za 20. obljetnicu

Foto Ulysses
 Ulysses
Glumci, glazbenici, umjetnici okupit će se na Brijunima, a centralni događaj bit će 2. kolovoza, kada se sprema spektakularni koncert

”Mi smo i dalje siromašni, ali lijepi”, kazao je na jučerašnjoj konferenciji za medije Rade Šerbedžija na kojoj je predstavljena jubilarna, dvadeseta sezona Kazališta Ulysses.


I ovo ljeto glumci, glazbenici, umjetnici okupit će se na Brijunima, a centralni događaj bit će 2. kolovoza, kada se sprema spektakularni koncert na kojem će se obilježiti dvadeset sezona ovog izuzetnog kazališnog projekta.


“Osjećam se ponosan što sam sve ove godine dio našeg teatra”, rekao je Šerbedžija, koji priprema obnovljenu i nadopunjenu predstavu “Moj obračun s njima”, rađenu prema polemičkim zapisima Miroslava Krleže. Igrat će i u predstavi ”Tko se boji Virginije Woolf”, a posebno se raduje gostima koji će na Malom Brijunu obilježiti jubilej Ulyssesa. “Pripremamo i jedinstveni spektakl, s time da će izvođači, među kojima su Darko Rundek, Vlatko Stefanovski, Damir Urban, Maja Posavec, Zapadni kolodvor biti na pozornici, na kopnu, a gledatelji u brodovima”, kaže ravnatelj Kazališta Ulysses Duško Ljuština.


Sigurnost posjetitelja bit će u prvom planu, ali kazalište pod zvijezdama nije željelo ni ovo ljeto ‘kapitulirati’ pred koronom. Šerbedžija je i ovo nedavno zatvaranje iskoristio napravivši 41 video koji su imali 38,5 milijuna oregleda. “Jako me veseli da će Ulysses i ovo ljeto imati direktan kontakt s vjernom publikom”, kaže glumac.


Prvi put pripremaju se i Dani gitare, Damir Urban i Vlatko Stefanovski imat će samostalne koncerte, a gostovat će i Zijah Sokolović s projektom “Lijevo desno glumac”. Prema Urbanovoj ideji i u suradnji s Nacionalnim parkom Brijuni priprema se i projekt ”Brijunska soba Jamesa Joycea”, audio vizualni doživljaj smješten u izložbenu prostoriju hotela Karmen. Prije početka sezone koja počinje 24. srpnja, a zavšava 18. kolovoza bit će promovinara knjiga Borne Vujčića o dvadeset Ulyssesovih sezona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:22