‘ONI DOLAZE‘

Večeras show u Petom Kupeu: Pjeva jazz senzacija Maja Rivić, nastupaju zvijezde splitskog teatra...

Katarina Romac, Maja Rivić, Stipe Jelaska

Ulaz je od 19 sati i besplatan je, a uz bend Maje Rivić nastupaju mladi splitski glumci Stipe Jelaska i Katarina Romac.

Sve je spremno za prvu večer glazbeno scenskog eventa ‘Oni dolaze‘, jedinstvenog medijskog projekta Jutarnjeg lista kroz koji predstavljamo 14 mladih, talentiranih glumaca koji predstavljaju budućnost hrvatskog glumišta.

U Petom kupeu večeras se tako od 20 sati (ulaz je od 19 sati i besplatan je) predstavljaju dvije splitske nade Katarina Romac i Stipe Jelaska. Program će voditi naša poznata kazališna, televizijska i filmska glumica Jelena Miholjević koja je još jednom pozvala kazališne sladokusce u Peti Kupe. Maja Rivić održat će mini koncert, glumci odraditi predstavu, nakon čega slijedi razgovor s glumcima i svirka.

image

Jelena Miholjević

Berislava Picek/Cropix

- Velika mi je čast, a i zadovoljstvo što ću predstaviti ova dva mlada talenta, a moram priznati da imam i malu tremu, rekla je Jelena Miholjević koja će s glumcima nakon nastupa koji su sami osmislili odraditi i razgovor.

- Pričat ćemo o njihovim počecima ali prisjetit ćemo se i mojih, razgovarati o tome kako izgleda život mladih glumaca u Hrvatskoj, koja su njihova nadanja i želje, govori Miholjević.

image

Katarina Romac

Tom Dubravec/Cropix

Nastup Katarine Romac i Stipe Jelaske samo je dio programa ‘Oni dolaze‘, jer će za glazbeni dio večeri biti zadužena sjajna jazz pjevačica Maja Rivić sa svojim bendom. Na bubnjevima će ju pratiti Borko Rupena, a na trombonu Luka Žužić.

image

Stipe Jelaska

Sasa Buric/Cropix

Katarina Romac rođena je Sinjanka koja je glumu magistrirala 2016. godine, a 2021. godine postala je članica dramskog ansambla HNK Split. Zapaženije uloge ostvarila je Čehovljeve "Tri sestre" u režiji Nenni Delmestre, "Kukci... Zaustavljena priča" u režiji Saše Anočića i Marinkovićevoj "Gloriji" koju je postavio Dražen Ferenčina. Ostvarila je i prve filmske uloge te glumila u YouTube seriji "Carstvo Ladovine", a među nagradama izdvaja onu za najbolju glumicu 19. međunarodnog Naj, naj, naj festivala 2019. te nagradu "Sabrija Biser" mladoj glumici do 28 godina za ulogu Katarine u predstavi "Kroćenje goropadnice" u izvedbi HNK Split, 2019. na 43. Danima satire.

Stipe Jelaska također je osvajač nagrade "Sabrija Biser" za mlađega glumca do 28 godina, koju je zaslužio za uloge u predstavi "Tako nam bog pomogao" prema motivima knjige "Summa atheologiae" Borisa Dežulovića u režiji Hrvoja Korbara i izvedbi PlayDrame Split, i to ove godine u lipnju.

image

Stipe Jelaska

Sasa Buric/Cropix

Zapaženu je rolu odigrao i u predstavi "Dijete našeg vremena", također velikom hitu splitskog kazališta PlayDrama koji je dobio i svoju videoekstenziju u formi malog dramskog serijala na YouTubeu.

Sve skupa počinje u 20 sati u Petom kupeu uz besplatan ulaz od 19 sati. Vidimo se!

image

Oni dolaze

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 23:25