Nova uloga za glumca

Vicko Bilanžić predložen za intendanta HNK Split. Među protukandidatima su bili Dubravka Vrgoč i Mladen Tarbuk

Split, 141022
Dramska premijera predstave Tri sestre u reziji Nenni Delmestre i u dramaturskoj obradi Elvisa Bosnjaka.
Na fotografiji: glumac Vicko Bilandzic.

 Duje Klaric/Cropix
U matičnom kazalištu ostvario je niz uloga, među kojima su one u predstavama ‘U malu je uša đava‘, ‘Glorija‘, ‘Bambina‘ i ‘Umišljeni bolesnik‘

Kazališno vijeće Hrvatskoga narodnog kazališta predložilo je Gradskom vijeću Grada Splita Vicka Bilandžića za intendanta na mandat od četiri godine, priopćeno je iz HNK Split.

Kako se dodaje u priopćenju, Kazališno vijeće donijelo je Prijedlog odluke za imenovanje intendanta HNK Split za mandatno razdoblje od četiri godine na sjednici održanoj 2. studenoga nakon detaljnog proučavanja ponuđenih programa te razgovora sa kandidatima, a sukladno članku 20. Statuta HNK Split.

Vicko Bilandžić predložen je na mandat od četiri godine, počevši od dana kada se steknu uvjeti, a najkasnije od 1. srpnja 2023. godine.

Vicko Bilandžić rođen je 1977.godine u Splitu. Diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 2003. godine, a od 2005. godine stalni je član ansambla Drame splitskoga HNK.

U matičnom kazalištu ostvario je niz uloga, među kojima su one u predstavama "U malu je uša đava", "Glorija", "Kukci... zaustavljena priča", "Bambina" i "Umišljeni bolesnik".

Uz Bilandžića kandidati za intendanta splitskoga HNK bili su Dubravka Vrgoč, Mladen Tarbuk, Nenad Glavan, Josip Zelić i Majda Goluža.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:58