TEATAR

VIDEO: BESPLATNI KAZALIŠNI FESTIVAL JUTARNJEG Pogledajte Matanićevu predstavu 'Fine mrtve djevojke'

Fine mrtve djevojke
 Gavella
 

Fine mrtve djevojke”, naslov kojeg je i kao film i kao predstavu režirao Dalibor Matanić, prikazujemo 11. svibnja u 18 sati na besplatnom kazališnom festivalu na www.jutarnji.hr .

Gavella
Fine mrtve djevojke

Desetak godina nakon premijere filma “Fine mrtve djevojke” na pulskom filmskom festivalu gdje je osvojio nekoliko Zlatnih arena, Dalibor Matanić režirao je isti naslov u Dramskom kazalištu Gavella, a za potrebe kazališne izvedbe jedan od najvažnih suvremenih hrvatskih dramatičara Mate Matišić prilagodio je i tekst.

Priča o dvije studentice, lezbijke, koje unajmljuju stan u kući pored zagrebačkog Zapadnog kolodvora i sve će završiti tragično, u kazališnoj izvedbi nije kopija filma za kojeg se pričalo da je umalo ušao i u konkurenciju Cannesa. Daliboru Mataniću, čija serija “Novine” se danas gleda po cijelome svijetu, “Fine mrtve djevojke” bile su 2013. godine druga kazališna režija.

Gavella
Fine mrtve djevojke

Igraju: Nataša Janjić Medančić, Ivana Roščić, Biserka Ipša, Darko Milas, Živko Anočić, Nela Kocsis,Franjo Dijak, Ana Kvrgić, Filip Šovagović, Janko Rakoš, Nenad Cvetko, Sven Medvešek, Đorđe Kukuljica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 05:01