BESPLATNO KAZALIŠTE

VIDEO: EUROKAZ NA JUTARNJEM.HR Pogledajte 'Bife Titanik' u režiji Branka Brezovca, a igra Domagoj Janković poznat kao zagrebački Sylvester Stallone

 

Nakon više od 30 predstava uglavnom hrvatskog mainstream teatra, na online besplatni kazališni festival Jutarnji.hr dolazi nešto sasvim drugačije.

Prvi put 9. svibnja u 22 sata prikazujemo produkciju Eurokaza, nekad međunarodnog festivala novog kazališta, danas produkcijske kazališne kuće. Eurokaz desetljećima je sinonim za progresivno kazalište, rezervirano za najveće znatiželjnike I najveće zagriženike kazališne umjetnosti.

Eurokaz, dolazi s “Bifeom Titanik” u režiji Branka Brezovca.

Kazališni projekt "Bife Titanik" je kompilacija triju tekstova: pripovijetke Bife Titanik Ive Andrića, etičkog traktata Strah i drhtanje Sørena Kierkegaarda i monologa Grofice iz romana “Ljubavnik u Bolzanu” Sándora Máraija.

Eurokaz “Bife Titanik” najavljuje kao komornu predstava složene, spektakularno akribične scenske mašinerije za dva glumca, glumicu i filozofa (njega igra redatelj Borna Baletić).

"Bife Titanik" je komad u kojem Židov Mento huli na svoju etničku pripadnost; smatran izopćenikom, crnom ovcom sarajevskih Židova, kobno će se u ratnom vihoru susresti s protagonisom sličnog položaja u krugu banjalučkih ustaša… U ostalim tekstovima susrest ćete, uz ostale, Casanovu I Abrahama.

Kao ustaša Ković, Casanova i Izak, sin Abrahamov, u predstavi igra Domagoj Janković. Glumac koji je poznat kao zagrebački Sylvester Stallone- jer podsjeća na Ramba i Rockya, holivudsku zvijezdu u mladim danima, a pogledom donekle i na velikana ex-yu glumišta Ljubu Tadića- top talent je svoje generacije. Kako ga nigdje iz (ne)poznatih razloga nisu stalno zaposlili, u međuvremenu je postao istinska zvijezda tzv. off, scene i pravo “drma” njome.

U Brezovčevim “Gospodi Glembajevima” igrao je tako čak barunicu Castelli, a kritika je ocijenla da je bio decentan kao Charlotta.

Igraju: Jelena Milholjević, Suzana Brezovec, Zlatko Burić, Domagoj Janković, Borna Baletić, Ana-Marija Filipec

Više o predstavi pročitajte ovdje.

Sve predstave na našem festivalu pogledajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:01