SUMMER CLASSIC

VIDEO: SPEKTAKULARAN POVRATAK OPERE U PULSKU ARENU Stiže 'Carmen' kakvu nema nijedna operna kuća na svijetu, režirana posebno za amfiteatar

Summer Classic
 Promo
 

Nakon trijumfalnog prošloljetnog uspjeha kada je u velikom stilu, pred tisućama posjetitelja, vratio operu u Arenu u Puli, festival Summer Classics / Ljetna klasika Opere riječkog HNK Ivana pl. Zajca vraća se u pulski amfiteatar, najljepšu pozornicu pod otvorenim nebom.

Ovoga ljeta donosi još veći i bogatiji program, s čak tri izvedbe: 25. srpnja Verdijeve ‘Aide’, 27. srpnja Beethovenove ‘Devete simfonije’ te 1. kolovoza Bizetove ‘Carmen’.

Spektakularna Verdijeva ‘Aida’, opera svih opera, zbog velikog se uspjeha i zanimanja što ga je izazvala prošle godine, vraća još jednom u Arenu gdje će ponovno dočarati doživljaj drevnog Egipta u fascinantnom ambijentu antičke rimske arhitekture.

Veličanstvenu ‘Devetu’, najpoznatiju simfoniju Ludwiga van Beethovena, izvest će više od 150 glazbenika. Beethovenova umjetnička i humanistička oporuka svijetu, u kojem sloboda i ljubav pobjeđuju sva zla i nesreće čovječanstva, a radost zamijenjuje bol, doživjet će novu interpretaciju.

Promo
Summer Classic

Vrela ljetna noć i Arena bit će savršena kulisa za Bizetovu ‘Carmen’, opernu priču o strastvenoj, slijepoj ljubavi, ljubomori, prkosu i bijesu, o ženi koju, kako je to kazao Čajkovski, samo sudbina može imati. Produkcija ‘Carmen’ koju ćete imati priliku vidjeti, nastaje posebno za prostor pulske Arene. Scenografske i svjetlosne intervencije transformirat će kamene tribine pulskog amfiteatra u dramatične španjolske krajolike i arenu za koridu. Niti gledatelji na tribinama neće biti samo pasivni promatrači. Oni će biti dio same predstave ‘Carmen’, koje solisti, zbor i balet pozivaju da im se pridruže u izvedbi. Pod dirigentskim vodstvom karizmatičnog Yordana Kamdzhalova, u naslovnoj će se ulozi predstaviti Ivana Srbljan, a u ulozi Don Josea Aljaž Farasin.

Promo
'Carmen' - proba

Dolazak opere u čaroban ambijent pulske Arene prošle je godine dočekan s entuzijazmom te nagrađen riječima hvale od strane publike i kritike, a brojne internacionalne operne zvijezde i vrhunski umjetnici privukli su pod zidine drevnog amfiteatra tisuće gledatelja. Ako niste bili među sretnicima koji su doživjeli prošlogodišnju glazbenu čaroliju pod zvjezdanim nebom, ove godine upotpunite svoj ljetni odmor melemom za dušu kakvog može pružiti samo nezaboravna emocija senzacionalne glazbe.

Promo
Summer Classic

Ulaznice su u prodaji u sustavu Eventima i na blagajni HNK Ivana pl. Zajca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. kolovoz 2022 18:05