BEZ IZNENAĐENJA

Za ravnateljicu ZKM-a ponovno imenovana Snježana Abramović Milković

Snježana Abramović

 Tomislav Kristo/Cropix
Stigle su samo dvije prijave, ali je poslije utvrđeno da amara Damjanović ne ispunjava formalne uvjete natječaja

Zagrebačka Gradska skupština u četvrtak je za ravnateljicu Zagrebačkog kazališta mladih (ZKM) ponovno imenovala Snježanu Abramović Milković, koju je na novi četverogodišnji mandat predložilo Kazališno vijeće ZKM-a.

Snježana Abramović Milković (1961.) je plesačica suvremenog plesa, koreografkinja i kulturna menadžerica. Završila je Školu za balet i ritmiku Ana Maletić u Zagrebu (1981), Odsjek ritmike i plesa, i diplomirala eksperimentalnu biologiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu (1991).

U rješenju se navodi da je Kazališno vijeće ZKM-a objavilo natječaj za imenovanje ravnatelja 3. prosinca 2021. te je 10. siječnja utvrdilo da su u otvorenom roku pristigle dvije prijave - Tamare Damjanović i Snježane Abramović Milković. Utvrdili su da Tamara Damjanović ne ispunjava formalne uvjete natječaja jer nije dokazala pet godina rada u kulturi, a da ponuda Snježane Abramović Milković ispunjava sve formalne uvjete natječaja.

Kazališno vijeće je visokom ocjenom ocijenilo prijedlog plana i programa rada ZKM-a od 2023. do 2026. koji je predložila Abramović Milković te istaknulo kako je tijekom razgovora s njom zaključilo da se predloženi repertoar apsolutno nastavlja na umjetnički smjer i estetiku kazališta koja se njeguje još od njegovog osnivanja te da predlaže kvalitetne umjetnike i naslove.

Odbor za izbor i imenovanja Gradske skupštine je na sjednici 26. siječnja, uvidom u natječajnu dokumentaciju, utvrdio da Snježana Abramović Milković ispunjava uvjete za ravnatelja propisane Statutom Kazališta te je podržao prijedlog Kazališnog vijeća da se ona imenuje za ravnateljicu Zagrebačkog kazališta mladih.

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine na sjednici su prihvatili prijedlog skupštinskog Odbora za izbor i imenovanja da se za vršitelja dužnosti ravnatelja Centra za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust imenuje Nataša Popović, diplomirana inženjerka grafičke tehnologije s 1. veljače 2022., do imenovanja ravnatelja na temelju javnog natječaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:10