DOĐITE, ALI S MASKOM

ZKM maksimalno odgovoran prema svojoj publici: ‘Umjetnost je u ovim okolnostima ostati čovjek‘

Podupiremo napore epidemioloških službi i molimo za razumijevanje ako dođe do promjene repertoara, poručuju iz kazališta
glumci ZKM-ova ansambla snimljeni prije uvođenja epidemioloških mjera
 ZKM/arhiva

Zagrebačko kazalište mladih i u korona-kriznim vremenima na prvo mjesto stavlja svoje glumce, ali i vjernu publiku. Tako su nedavno otkazali hit predstavu "Črna mati zemla", iako je dvorana i po novim, puno strožim epidemiološkim standardima trebala bila puna, jer nije bio gotov test na koronavirus jednog glumca koji je bio u inozemstvu. Čim je njihov član dobio negativan nalaz, ansambl je dan poslije, na veliku sreću gledatelja, odigrao spomenutu predstavu.

U ovim izvanrednim okolnostima treba biti maksimalno odgovoran, a tim povodom ZKM je poslao priopćenje koje vam u nastavku prenosimo u cijelosti:

- Zbog većeg porasta broja zaraženih koronavirusom u Zagrebu i Hrvatskoj, Zagrebačko kazalište mladih ubuduće će - u namjeri da zaštiti zdravlje glumaca ansambla ZKM-a i svih zaposlenika te zbog predostrožnosti prema zdravlju gledatelja - u slučaju da se pojavi i najmanja sumnja da je u našem kolektivu, čak i zbog neizravnih udaljenih kontakata, potrebno zatražiti epidemiološko testiranje radi zaštite zdravlja u krugu ZKM-a, biti prisiljeno otkazivati predstave.

Trenutačno se ne vodimo brojevima prodanih ulaznica pod svaku cijenu, mnogo je pogođenih epidemijom i želimo im brzo ozdravljenje i povratak u društveni život. 

U ovome trenutku ZKM odgovorno podupire napore hrvatskih epidemioloških službi i liječnika te moli za razumijevanje ako iz navedenih razloga dođe do promjene repertoara. 

Ulaznice ćete u svakom trenutku moći zamijeniti za druge izvedbe ili zatražiti povrat novca na blagajni ZKM-a.

Kao kulturna institucija, u teškim okolnostima nastojimo zadržati i umjetnički rad na visokoj razini i opstanak kazališta, jer bez kazališta nismo grad. Stoga vas i dalje pozivamo u kazalište, dođite s maskom u ZKM i uživajte u našim izvedbama. Bez vaše uloge nema ni predstava, jer uloga publike je nezamjenjiva.

Napominjemo da je prema objavi HZJZ-a 27. rujna ove godine istaknuto "kako su kazališne predstave ocijenjene kao programi niskog rizika zaraznosti, jer je riječ o programima s isključivo sjedećim mjestima koji ne uključuju interakciju i aktivni angažman publike, a za koje je propisan razmak između gledatelja od jednog sjedećeg mjesta, uz obavezno nošenje maski tijekom trajanja izvedbe".

Umjetnost je u ovim okolnostima ostati čovjek, stoga i vas pozivamo na brigu o sebi i drugima - ističu iz ZKM-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2020 15:37